1. Stres takıntılı olmayın. Sürekli hayatınızın ne kadar stresli olduğunu düşünmek her şeyi sizin için daha da zorlaştırır. Eğer sürekli stres üzerine düşünürseniz, sinirleriniz git gide daha da hassaslaşır.
2. Ara vermeyi unutmayın. Stresli bir durumu atlattıktan sonra kesinlikle mola alın ve vücudunuzun gelecek diğer zor koşullara karşı dinlenip güç toplamasına izin verin.
3. Abur cubura saldırmayın. Stresli bir durumla karşılaşınca kendinizi abur cubura vurmanız, serotonin seviyenizin ani yükselmesiyle kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Fakat ani yükselişin arkasından ani düşüşe geçen serotonin, sonrasında kendinizi daha da kötü hissetmenize neden olacaktır. Sonra başa dönüp yine abur cubur isteğiniz baş gösterecektir
4. Duygularınızı saçmayın. Duyguları paylaşmak güzeldir, fakat negatif şeyleri paylaşmak, onların canlı kalmasına neden olur.
5. Uykusuz kalmayın. Uykusuzluk stresin en iyi dostudur ve sonrasında etkileri zihin rahatsızlıklarına kadar artabilir.
6. Kötü haberlerden uzak durun. Sürekli kötü haberlerin ve durumların içerisinde olmak stresinizi arttırır. Bu nedenle eğer stresli bir durumun içinde kalacağınızı biliyorsanız, mutlu durumlara hatta filmlere tutunun.
7. Uyarıcıları kullanmayın. Kafein veya hız yapmak gibi uyarıcılar stresinizin artmasına neden olacaktır.
8. Kendinizi bilgisayar veya video oyunlarına vurmayın. Kafanızı dağıtmak ve eğlenmek için oyun oynamak isteyebilirsiniz fakat özellikle şiddet içeren oyunlardan kesinlikle kaçının. Bu tarz oyunlar stres atmanızdansa, sizi daha endişeli bir ruh haline sokabilir.
9. Kendinizi izole etmeyin. İnsanların stresli zamanlarda kendini izole etme eğilimi vardır. Fakat insanlar sosyal canlılardır ve asıl yapmanız gereken kendinizi insanlardan uzaklaştırmak değil, ailenizin ve arkadaşlarınızın desteğini almak.
10. Uyuşmayın. Stres hormonları vücudu fiziksel aktiviteye hazırlarlar ve hareket etmeniz bu hormonları atmanızı ve beyninizin rahatlamasını sağlar. Bu nedenle stresli veya endişeli hissettiğinizde hemen spora gitmelisiniz.