Ana SayfaSağlık5 adımda kış yorgunluğunu geride bırakın

5 adımda kış yorgunluğunu geride bırakın

Egzersiz yapmak için gün ışığını tercih edin
Kışın hareket etmek bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve daha enerjik hissetmenizi sağlar. Kendinizi bitkin düşecek şekilde zorlamadan, egzersizlerinizi gün ışığında yaparak enerjinizi arttırabilirsiniz. Kendinizi motive edecek en az 30 dakikalık hedefler belirleyin, bu sizi zinde tutacaktır.

Serotonin seviyenizi yüksek tutun
İnsanda uyku ve uyanıklık döngüsünde etkili olan serotonin hormonu seviyesindeki değişime bağlı olarak, kişilerin ruh hâlleri ve enerji düzeyleri de değişir. Serotonin seviyenizi yükseltmek için en az 20 dakikanızı dışarıda geçirebilir ya da bir parça bitter çikolata yiyebilirsiniz.

Bol sıvı alın
Soğuk havalarda vücudun ısınma ve soğuması zaman alacağından, bu süreçlerin daha uzun tutulması gerekebilir. Egzersiz süresince, egzersiz öncesi ve sonrasında bol bol sıvı alın. Havalar soğuduğu zaman su içmeyi genelde unuturuz ama soğuk havalarda su alımı hayati önem taşır. Dışarıda yürüyüş ya da koşu yapmayı planlıyorsanız termosunuza bitki çayı doldurup içerek içinizi ısıtabilirsiniz.

Zihninizi boşaltın
Zihnin boşalması kişileri sorumluluklarından uzaklaştırırken, nefes almalarını ve psikolojik açıdan rahatlamalarını sağlar. Aksi halde yorgunluk hissi olduğundan daha fazla hissedilir.

Solunum egzersizleri yapın
Yoga, meditasyon ve solunum egzersizleri bedende rahatlama sağlar. Solunum egzersizleri vücuda giren oksijen miktarını arttırır ve kasları gevşettiği için kişilerde sakinleşme ve rahatlama yaratır. Her gün en az bir saatinizi ayırarak bedeninizi nefes egzersizleri ile rahatlatabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI