Ana SayfaYaşam12 Haziran Global Wellness Day ile Hayatınızı Değiştirecek Bir Deneyim

12 Haziran Global Wellness Day ile Hayatınızı Değiştirecek Bir Deneyim

İstanbul, Türkiye – 12 Haziran 2021, Cumartesi günü onuncusu düzenlenecek olan Global Wellness Day (GWD), geçtiğimiz yıl dünyada bir ilki gerçekleştirmiş ve 24 saat süren çok başarılı bir ücretsiz canlı yayın ile kutlanmıştı. GWD, Covid-19 salgını sebebiyle dünya çapında online olarak kutlanacak. 

12 Haziran, Cumartesi günü daha birçok ünlü konuşmacı ve uzmanın katılacağı etkinlik Global Wellness Day’in YouTube kanalından izlenebilecek. Tüm dünyadan katılımcılarla kutlanacak Global Wellness Day, Türkiye saatiyle 09.00 – 21.00 arası takip edilebilecek. 

Sağlıklı yaşama başlamak için daha iyi bir yıl olamazdı ve Global Wellness Day, hayatınızı değiştirmeye başlamak için mükemmel bir gün. Global Wellness Day, yıllardır dünyanın dört bir yanındaki insanlara fiziksel ve zihinsel sağlıklarına özen göstermenin değerini hatırlatıyor ve pandemi bu mesajı daha önce hiç olmadığı kadar anlamlı kılıyor.

Bu yıl, Global Wellness Day, 12 Haziran 2021 Cumartesi günü en son teknolojiyi kullanarak 35 ülkeden katılacak olan alanında uzman 65 konuşmacı ile 12 saat ücretsiz canlı yayın ile düzenlenecek.

İyi yaşamın dünyadaki öncülerinden, Global Wellness Day’in kurucusu Belgin Aksoy, “Her 10 kişiden 1’inin ruh sağlığı bozukluğu yaşadığı bir dünyada, zihnimizi ve ruhumuzu korumak için gerekli adımlar atılmalıdır. Gençler yetişkinlerden daha savunmasızlar; bir araştırmaya göre, 16 ile 24 yaşları arasındaki kişiler yalnızlık hissini en çok bildiren grup. Genç yetişkinlerin çoğu, başkalarıyla bağlantı kurmak için zaten çok utangaç ve içe dönük; Covid-19 kesinlikle duruma yardımcı olmuyor. Bu nedenle, onuncu yılında Global Wellness Day (GWD) kutlamasının ana teması, “Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir!” sloganıyla – beslenme, fiziksel egzersizler ve şefkatli topluluklar oluşturmanın yanı sıra “zihinsel sağlığımızı korumaya” odaklanmak olacak” dedi. 

Sahibinden.com ve Zurich Sigorta’nın destekleri ile düzenlenecek olan, Yeni Zelanda’dan başlayıp Los Angeles’da son bulacak 12 saatlik canlı yayın kutlamasına dünyanın dört bir yanından katılacak olan ünlü ve alanında uzman isimler arasında Uluslararası Aktör ve Senarist – Said Taghmaoui, İngiltere Eğitim Bakanlığı’nın Gençlik ve Ruh Sağlığı Elçisi – Dr. Alex George, küresel meditasyon seansına liderlik edecek olan Hayırsever, Manevi Lider ve Barış Elçisi – Sri Sri Ravi Shankar, Ödüllü Görüntü Yönetmeni, Netflix’de üçüncü sezonu yayınlanmakta olan Moving Art’ın Yönetmen ve Yapımcısı – Louie Schwartzberg, Hayırsever, Rancho la Puerta’nın Kurucu Ortağı ve “İyi Yaşamın Babanesi” olarak tanınan, 99 yaşındaki – Deborah Szekely, TED konuşması ile 9,4 milyondan fazla izlenmesi olan Shaolin Temple Avrupa’nın Yöneticisi – Master Shi Heng-Yi, New York Times’ın en çok satan yazarı, zihin, beden ve ruh sağlığı uzmanı – Kimberly Snyder, Biyofizikçi ve eski NASA bilim adamı – Fred Maxik, sosyal ve çevresel değişim için müzik yapan uluslararası sanatçılar grubu – NYADO, Cezayir’in Elit Sporlardan Sorumlu Bakan Temsilcisi – Salima Souakri, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan ve üç kez altın madalya alan Cezayirli güreşçi – Abdelkarim Fergat, Polonyalı Akordeon Virtüözü – Marcin Wyrostek, Opera Sanatçısı – Boyd Owen, YouTube’da 36 milyondan fazla izlenme sayılarıyla İrlandalı ikiz Vegan Beslenme Uzmanları – Steve & Dave (The Happy Pear), Yazar, Konuşmacı ve Bütünsel Yaşam Mentoru – Clara Seren Amram, Ünlü Yogi ve Yoga Revealed’ın Kurucusu – Andrew Sealy, Nörobilimci ve İtalya, Parma Üniversitesi Stres Fizyolojisi Laboratuvarı Başkanı – Dr. Andrea Sgoifo; Global Wellness Institute Başkanı ve CEO’su – Susie Ellis’in yanı sıra Global Wellness Day Kurucusu – Belgin Aksoy ve oğlu tandem yamaç paraşüt uçuşu yapacak ve Dünya Rekortmeni Wingsuit BASE Jumper – Cengiz Koçak, iki yamaç paraşütü arasından wingsuiti ile nefes kesici bir geçiş gerçekleştirecek. 

Global Wellness Day, Belgin Aksoy tarafından 2012’de, “iyi yaşam herkesin hakkı” düşüncesiyle yaratıldı ve “iyi yaşam” hayali 130’dan fazla gönüllü GWD Elçisi, Ana Destekçisi ve Danışman’larından oluşan uluslararası bir ağa ilham verdi. Bu yıl düzenlenen 12 saatlik canlı yayın kutlaması üç ana niteliğe sahip olmaya devam ediyor: eğitici, ticari olmayan ve ücretsiz – çünkü Aksoy’un en motive edici inancı, “iyi yaşamın bir lüks değil, bir gereklilik ve hepimizin temel hakkı olduğu” mesajını yaymak.

Bu yıl GWD’yi kutlayan yeni ülkeler arasında Barbados, Cezayir, Suudi Arabistan, Laos, Malezya, Venezuela ve Endonezya bulunuyor. Tüm dünyada pandemi elverdikçe Global Wellness Day fiziksel olarak da kutlanmaya devam edecek; örneğin Barbados’da doğa yürüyüşü ve dans, Macaristan’da pilates ve yoga, Yeni Zelanda’da BoxHIIT ve Zumba, Porto Riko’da ses meditasyonu ve aromaterapi atölyeleri gibi daha birçok fiziksel ve online etkinlik düzenlenecek. 

Global Wellness Day, 2012’de tek bir ülkede kutlanırken şimdi, Yeni Zelanda’dan Hawaii’ye 170’den fazla ülkede ve on binlerce farklı noktada eş zamanlı olarak kutlanıyor ve dünyaca ünlü Amerikalı sunucu ve yapımcı – Oprah Winfery, ünlü İngiliz sarkıcı-söz yazarı – Robbie Williams, ödüllü İngiliz aktris – Dame Julie Andrews, eski Sussex Dükü ve Düsesi – Prens Harry ve Meghan Markle, Romanya Prensi Radu, Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı – Nicos Anastasiades ve Maldivler Gençlik, Spor ve Toplumun Güçlendirilmesi Bakanı – Ahmed Mahloof gibi daha bir çok ünlü ve hükümetin desteğini aldı.

Bir Türk Kadınının Tüm Dünyaya Armağanı

“İyi yaşamanın gezegendeki her insan için basit bir gereklilik olduğu ve bir lüks olmadığının, her bireyin doğasında var olan bir hak olduğu anlayışının güçlü bir savunucusuyum ve pandeminin bunu hepimize kanıtladığına inanıyorum” diyor Aksoy. “İyi yaşam, optimal bütünsel sağlık ve iyi olma halinin bir sonucuna götüren aktif bir farkındalık ve seçimler yapma süreci ile ilişkilidir. İyi yaşamın çok boyutlu olduğunu bilmek önemli: fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal, sosyal ve çevresel; Global Wellness Day’da pek çok birey ve toplumu bu benzeri görülmemiş zamanlarda daha iyi bir yaşam tarzını sürdürmek için desteklemeye yardımcı olabilir. Başka bir deyişle, bize bir adım geri atıp, gerçekten hayatı nasıl yaşamak istediğimizi düşünmemiz için bir fırsatı sunuyor. Global Wellness Day sadece 24 saat olsa da, mesajımızın bir ömür boyu sürecek olması tarif edilemez bir duygu. En önemlisi, Birleşmiş Milletler Resmi Takvimine, bir Türk tarafından yaratılıp, dünyaya yayılmış bir günü kabul ettirebildiğim gün de benim kutlama günüm olacak. Zira, Global Wellness Day’in sürdürülebilir olması, gelecek nesiller tarafından da kutlanması için çok önemli bir gelişme olacak bu.”

Şimdiye dek tüm dünyada 350 milyondan fazla kişiye ulaşan GWD, hem bedensel hem de ruhsal olarak daha iyi olmayı hedefliyor. Bireyleri ve toplumu, “iyi yaşam” konusunda bilinçlendirmek için herkesi tüm dünyayla aynı günde, 12 Haziran’da “daha iyi bir yaşam için evet” demeye davet ediyor.

Dünyanın dört bir yanında Global Wellness Day’in nasıl kutlandığını görmek için #globalwellnessday hashtag’ini takip edin.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI