Ana SayfaYaşamZoraki Kral 18 Şubat`ta Vizyonda!

Zoraki Kral 18 Şubat`ta Vizyonda!

83. Oscar Ödüllerine `En İyi Film`, `En İyi Yönetmen` ve `En İyi Erkek Oyuncu` `dalları dahil toplam 12 dalda aday gösterilen `King`s Speech / Zoraki Kral` 18 Şubat`ta vizyona giriyor.

Başrollerini Colin Firth, Helena Bonhem Carter ve Geoffrey Rush`ın paylaştığı filmi Tom Hooper yönetiyor. Filmde 5. George`un ölümü ardından Bertie`nin (Colin Firth) diğer bir değişle İngiltere`nin kekeme kralının görevi  devralmak zorunda kalması anlatıyor. Kekemeliği yüzünden halkın önünde kral olarak nasıl konuşma yapacağının tedirginliğini yaşayan Birdie`ye eşi Elizabeth (Helena Bonhem Carte) yardım etmeye karar verir ve Avustralyalı çılgın konuşma terapisti Lionel Logue`u (Geoffrey Rush) krala takdim eder ve hikaye devam eder.

İngiltere Kralı 6. George`yn gerçek hikayesine dayanarak yapılan filmde, kral olmak zorunda bırakılan kekeme bir kral ve onu tedavi etmeye çalışan çıldın bir terapistin hikayesi anlatılmaktadır. 

Oscar`ın en güçlü adaylarından olan film; Uluslararası Toronto Film Festivali’nde People’s Choice (Halkın Seçimi) Ödülününün yanı sıra İngiliz Bağımsız Film Ödülleri’nde (British Independent Film Awards) 5 dalda ödül kazandı. 7 dalda Altın küre adaylığı alan `The King`s Speech` , 4 dalda da Sinema Oyuncuları Derneği Ödüllerine aday gösterildi.  

Filmin fragmanını izlemek için tıklayın.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI