Ana SayfaYaşamZamansız Hikayeler Evi - Dada Salon Bodrum

Zamansız Hikayeler Evi – Dada Salon Bodrum

Cumartesi günü, yaz akşamlarının o ılık havası Bodrum’a erken bir ziyarette bulunmuş ve keyfin zamanını bekleyen tatil günleri arasındaki mesafeyi bir süreliğine olsa da azaltmıştı. Biz de doğal olarak bu çalınmış yaz akşamını iyi değerlendirmek için Okan Bayülgen’in açtığı Dada Salona gitmeye karar verdik.

Barlar sokağında eski bir sünger fabrikası olan taş evin girişindeki küçük kalabalığın arasına karıştıktan sonra kapının ardındaki büyük kara perdeleri aralayıp salona girdik. Pek çok makale de her ne kadar sanat ve eğlence kulübü diye adlandırılsa da benim için girdiğim yer dadaizm etkili bir Alice Harikalar Diyarıydı.

Eğer siz de benim gibi salonun tam ortasına konuşlanmış altın renkli küvetin etrafında üst balkondan gelen harika sesli kadını dinleyen insanlar görseydiniz aynı şeyi düşünürdünüz. Zaten mekana girdiğiniz an kendinize bir köşe belirlemek yerine üç katlı bu ilham dolu evin basamaklarını çıkıp kısa bir keşif yapmak istiyorsunuz.


 İlk katın hakimi tablolar ikinci katı tamamen kitaplara bırakmış ve hepsinin kalıcılığı gelen misafirlere bağlı çünkü hepsi satılık. Son kat ise aşağıdaki eğlenceyi izlemeye devam edebildiğiniz teras katı ve tüm katlar sizi boğmayan, insanlarla rahat iletişime geçebildiğiniz sıcak bir ortama sahip. Özellikle Dada Salon ekibinin misafirleriyle çok güzel bir iletişimi var isteseniz de yabancı kalamıyorsunuz.

Mekanın bir diğer güzel yanı ise gelenlerin sahne konseptinden uzakta sanatçılarla bir araya gelebilmesi mesela iki adım uzağınızda duran piyanonun yanında Jehan Barbur sizi şarkılarıyla mest edebilir ya da Okan Bayülgen “ Dr. Jekyll and Mr. Hyde”ın hikayesini anlatabilir ve doğal akışında pek çok isimle sohbet edebilirsiniz.

Daha pek çok güzel etkinliğin gerçekleşeceği bu zamansız hikayeler evi hiç şüphesiz Bodrum’a kazandırılmış en keyifli mekanlardan biri.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI