Ana SayfaTeknolojiYouTube Canlı Yayında Değişiklik

YouTube Canlı Yayında Değişiklik

Söz konusu video izlemek veya orijinal video içerikler üretmek söz konusu olduğunda akla gelen ilk platform YouTube oluyor. Bu mecra bir süre önce canlı yayın alanına da giriş yapmış ve Twitch‘le rekabeti kızıştırmıştı. Şimdi YouTube canlı yayınlarında en az 10,000 takipçiye sahip olma sınırı ortadan kalkıyor.
 
YouTube son olarak sevilmeyen bir özelliğini tarihin tozlu sayfalarına gömmesiyle gündeme gelmişti. Şimdi başka bir olumlu gelişme ile karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi canlı yayın özelliği Twitch gibi mecralarla sınırlı kalmıyor, artık birçok sosyal medya platformunda yer alıyor. Facebook ve Instagram gibi mecralarda canlı yayın yapabilmek için herhangi bir takipçi sınırlandırması bulunmuyor. Bu durum bazı kullanıcıların daha fazla kişiye erişmesine olanak sağlıyor. YouTube’da canlı yayın açabilmek için ise en az 10.000 takipçiye sahip gerekiyordu. Bu durum da kullanıcılar açısından oldukça kısıtlayıcı olabiliyordu. Görünen o ki YouTube takipçi sayısı sınırındaki ısrarından vazgeçiyor.
 
Bu yeni gelişme YouTube’un yaptığı resmi bir açıklama ile değil, kullanıcıların durumu fark etmesiyle ortaya çıktı. 10.000’den az takipçisi olan hesaplar canlı yayın açma özelliğine kavuştuklarını fark etti. Bu da takipçi alt sınırının aşağı çekilmiş olma ihtimalini ortaya çıkartıyor. Bu alt sınırın ne olduğu ise henüz bilinmiyor. YouTube kullanıcıları bu ön koşulun tamamen ortadan kalkmış olmasını umuyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI