Ana SayfaYemekYorgunluk Hissini Gidermek İçin Tüketmeniz Gereken Sağlıklı Gıdalar

Yorgunluk Hissini Gidermek İçin Tüketmeniz Gereken Sağlıklı Gıdalar

Teknik olarak konuşursak, tüm yiyecekler vücut için enerji sağlar, ancak bazı yiyecekler enerji seviyenizi artırmanıza ve gün boyunca sürdürmenize yardımcı olabilecek besinler içerir. Bu gıdalar protein, vitaminler, mineraller, lif ve kompleks karbonhidratlar bakımından yüksektir.  İşte yorgun olmamak ve enerjiyi artırmak için yiyip içilmesi gereken yiyeceklerin bir listesi.

Muz
Muz, tümü enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olabilecek mükemmel bir kompleks karbonhidrat, potasyum, B6 vitamini, C vitamini ve manganez kaynağıdır. Muz ayrıca yavaş sindirilen ve kan dolaşımına sabit bir hızda enerji veren lif açısından da zengindir. 

Yoğurt
Yoğurt proteinle doludur ve kolayca sindirilen ve enerji için kullanılan bir süt şekeri olan laktoz içerir. Yoğurt ayrıca yorgunluğu yenmeye yardımcı olan B12 vitamini içerir. 

Fındık
Yorgun hissetmek? Bir avuç fındık alın. Kuruyemişler tüm ana makro besinleri içerir: protein, karbonhidratlar ve yağ. Kolay bir atıştırmalıktır ve E vitamini, omega-3 yağ asitleri, lif ve doymamış yağlar gibi kalp-sağlıklı besinlerle doludur. 

Maça
Matcha yeşil çayda kafein ile L-theanine kombinasyonu, titreme olmadan istikrarlı ve uzun süreli bir enerji artışı sağlamak için mükemmel bir seçimdir. Matcha’daki L-theanine’in mevcudiyetinin, dopamin ve serotonin gibi beyin kimyasallarının üretimini arttırdığı, odaklanmayı ve uyanıklığı iyileştirdiği gösterilmiştir.

Bitter çikolata
Çikolata, her ikisi de enerji seviyenizi artıracak kafein ve teobromin içerir. Teobromin, enerjiyi kafeinden daha hafif ve daha uzun süreli bir şekilde artıran bir uyarıcıdır (kafeine benzer). 

Yumurtalar
Yumurta iyi bir demir kaynağıdır. Vücudunuzun geri kalanına oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinde bulunan bir molekül olan hemoglobini üretmek için vücudunuzun demire ihtiyacı vardır. Demir seviyeleri düşük olduğunda, hücreleriniz ihtiyaç duydukları oksijeni alamaz ve bu da sizi yorgun hissetmenize neden olur. Sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız, anemik olmadığınızdan emin olmak için doktorunuza danışın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI