Ana SayfaSağlıkYorgun Uyanma Sorunu

Yorgun Uyanma Sorunu

Uyuyamıyor, Uyandığınızda da Yorgun mu Hissediyorsunuz?

Öncelikle akşamları kaliteli bir uyku için hazırlık yapmak gereklidir. Bilim insanları sağlıklı bir yaşam için her insanın günde ortalama 6-8 saat uykuya ihtiyacı olduğunun altını çiziyor. Tabii ki uyku süresi kadar, ne zaman yatağa gidip uyuduğunuz da çok önemli. Sağlık, mutluluk ve denge ancak tabiatın ritimlerine ayak uydurduğumuz zaman kuruluyor. Yani güneş doğarken tabiatın uyanmasıyla güne başlamak ve güneş battıktan birkaç saat sonra ortalama 22.30-23.00 gibi uyumak için yatağa girmek en sağlıklısı. Çünkü bedenin kendini hem fizyolojik, hem de zihinsel seviyede yenilediği, toksinleri tahliye ettiği, hücresel yenilenmeyi gerçekleştirdiği saatler 22.30-04.00 aralığında.

Uykusuzluk İçin Sihirli 5 Rutin

1.Akşam saat 20.00’dan sonra hiçbir şey yemeyin. 

2.Saat 20.30 itibariyle telefon, tablet ve PC kullanmayın.

3. Oda ısısı sıcak olursa bu uykuya geçişe ve kaliteli uykuya mani olur. Uyuyacağınız odayı güzelce havalandırın ve ısısını düşürün.

4. Özellikle kaloriferlerin çalıştığı kış aylarında rahat nefes almak için yatmadan önce burun içine serçe parmağınızın ucuyla susam yağı sürerek, nemlendirin.

5. Yatmadan hemen önce 5-10 dakika boyunca nefes egzersizi yapın.

Susam Yağı ile Burun İçinizi Nemlendirin

Kışın gelmesi ve kaloriferlerin yanmasıyla beraber hepimizi bekleyen genel sorunlardan biri hiç şüphesiz burun içi kuruluğu. Oysa doğal dengesinde nemli olan bir burun mukozası sağlıklı bir nefes için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Bunun için, serçe parmağınızı bir miktar susam yağına batırın ve parmak ucunuzu burnunuza nazikçe sokarak, yumuşak hareketlerle burun deliklerinizin içini nazikçe susam yağı ile sıvayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI