Ana SayfaSağlıkYoga Pratiğini Hayvanlarla Yapmanın Nedeni

Yoga Pratiğini Hayvanlarla Yapmanın Nedeni

Kedi yogası. Keçi yogası. At yogası. Yoga pratiğinizi evcil hayvan(lar)ınızla yapmanın nedenlerini uzmanından dinleyin istedik.

3 kelime. Keçi ile yoga. Eğer kaçırdıysanız, Oregon’daki No Regrets Farm, keçilerle gerçekleştirdiği yoga pratiği ile interneti adeta ele geçirmişti. Ve işin aslı bu, hayvanları yoga pratiğine dahil eden ilk deneyim de değil.

Yogi Rachel Brathen, yogayı evcil keçisi ile yapması ile tanınıyor. Illinois’te bir yoga stüdyosu katılımcılarını kedilerle karşılıyor. Denver’daki bir hayvan barınağı, bakıma muhtaç kedileri ve köpekleri kurtarmak için YogaAdoptables adlı bir proje başlattı.

Instagram için epik kareler sağlamasının dışında, neden herkes bunu yapıyor? Kundalini Yoga Uzmanı ve RA MA Institute for Applied Yogic Science and Technology kurucusu Guru Jagat, “İnsanların hayvanların masumiyeti ile ilişki kurması beni hiç şaşırtmadı,” diyor. Himalayalar gibi noktalarda yoga pratiği yapan Jagat, keçi dahil hayvanlarla yoga deneyimini yaşayan ilk isim.

“Her şey o kadar karmaşık ve deforme edilmiş ki, sadelik ve masumiyete adeta imreniyoruz,” diyor. Temel olarak, akıllı telefonlarımızla kurduğumuz bağdan çok daha derininden ve gerçeğinden bahsediyor. Burada da hayvanlar devreye giriyor. Öze dönme hareketi de daha derin bağlar kurulabilecek hayvanlarla yoga deneyimini ortaya çıkarıyor.

Denemeye değer.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI