Ana SayfaYemekYılbaşı Lezzeti Yaratmak İsteyenler İçin Leziz Bir Kaz Tarifi

Yılbaşı Lezzeti Yaratmak İsteyenler İçin Leziz Bir Kaz Tarifi

Yenilikçi şeflerle avangart ve alternatif bir yaklaşım sunan Omnivore’un en temel amacı yerel lezzetleri, lokal ürünleri kullanarak, ön plana çıkarmak ve yeni yetenekler, kültürler ve teknikler ile Omnivore mutfak sanatının şartlandırılmış tanımlarını yıkmak. Dünyaca ünlü davetli şefler arasında bulunan ve Kanada’nın en iyi restoranları arasında gösterilen Candide’den John Winter Russel’ın tarifine göz atıyoruz. 

 

Bu yemek restoranda en çok sevilenler arasında. Candide’de Christmas zamanı çok rastlayacağınız bir yemek. Hem kolay hem de çok lezzetli!

Kaz, yaban elması, soğan

Bir kırpılmış kaz göğsü

400 gram yaban elması

Bir avuç kekreyemiş meyvesi

20 küçük frenk soğanı

200 gram tereyağı

Tuz

Ayçiçek yağı

Elma sirkesi

 

Yaban elması sosu:

Elmaları bir borcama yerleştirin. Biraz su ekleyin ve 200 derecelik fırında elmalar yarılana kadar pişirin. Çekirdeklerini ayıkladıktan sonra hala ılıkken tereyağını ekleyin. Biraz tuz ekleyin. Sıcakta tutun.

 

Soğanlar için:

Soğanların kabuğunu ayıkladıktan sonra ikiye bölün ve yağ ve tuz ekleyin. Daha sonra her iki tarafını da kızartın. Daha sonra küçük bir kapta sıcakta saklayın. Ardından soğanları yapraklarına ayırın ve biraz sirke ve tuz ile tatlandırın.

Kaz için:

Göz kararı kazı tuzlayın. Tavada her iki tarafını da kızartmaya başlayın. 30-40 saniyelik aralıklarla etinizi düzenli olarak çevirin ve yağı içinden çıkana kadar bu işleme devam edin. Etiniz yaklaşık 20 dakikada pişecektir ancak mükemmel bir sonuç elde etmek için buna devam edin.

Kaz etinizi dinlendirdikten sonra dilimlere kesin. Yer elması sosunu tabağa koyun ve üzerine eti ekleyin. Kekreyemiş meyvelerini biraz tereyağında çevirdikten sonra pişirmiş olduğunuz soğanların içine atın. Yemeğiniz servise Hazır!

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI