Ana SayfaYaşamYeşim Ceren Bozoğlu`dan Dersimiz Oyunculuk

Yeşim Ceren Bozoğlu`dan Dersimiz Oyunculuk

Yeşim Ceren Bozoğlu, 15 yıllık oyunculuk birikiminin püf noktalarını, sette, tiyatroda ve kulislerde yaşananların perde arkasını “Dersimiz Oyunculuk” ile gözler önüne seriyor.

Oyunculuğun başlangıç aşamasındaki, ruhuyla bedeniyle ve zihniyle ne yapacağını bilemeyen meslektaşlarıma; “keşke birileri bana o zamanlar bunu öğretseydi” diye düşündüğüm ipuçlarını fısıldamak istedim. Kişisel oyunculuk atlasımın kaybolduğunuz anlarda pusulanız olması dileğiyle… “ 

 “Bu kitabı yazma amacım asla ne mesleki anlamda ahkam kesmek ne de edebi bir değer atfediyorum yazdıklarıma. Amacım akademik anlamda aldığım oyunculuk eğitiminin yıllar içerisinde profesyonel hayattaki -gerek tiyatroda gerek setlerdeki- karşılığını değerlendirmek ve orada yakaladığım “hayat kurtarır” ipuçlarını sizlerle paylaşmak. Bu muazzam yolculukta yani nefes alma sebebim olan oyunculuktaki kişisel serüvenimi paylaşmak asıl niyetim. diyen Yeşim Ceren Bozoğlu, Sokaktan çevirdiğiniz yüz kişiye sorun bir film var,  başrolünde senin oynamanı istiyoruz diye, içlerinden 99’u evet diyecektir teklifinize. Oyunculuk artık çağımızın en çok istenen, en çok arzulanan mesleği, görünür, sevilir ve seyredilir olmanın en üst mertebesi… diye açıklıyor kitabını. Kapak fotoğraflarını ise Mehmet Turgut çektiği "Dersimiz Oyunculuk" kitabından bazı alıntılar şöyle;

“Doğaçlama yapmalarını istediğimi, bunu yapabilmek için öncelikle ciddi ciddi kendilerine güvenmeleri gerektiğini, sahneye çıktıklarında eğlenmeleri gerektiğini ve en önemlisi egolarını yükseltip hata yapmaktan korkmamaları gerektiğini anlattım onlara defalarca… Yüzlerindeki ifadeyi tanımlayabilecek tek bir kelime var: Dehşet!!

Hayatın içinde ve hayatın büyüteç hali olan oyunculuk mesleğinde ki en tuhaf paradokslardan biridir bu, birisi size neden iyi olmadığınızı, başarısız olacağınızı ve kötü olduğunuzu söylediğinde nedense ona inanmaya, canı gönülden inanamaya hazırızdır… Ancak ne zaman birisi çıkıp da bize hayal edebileceğimiz her şeyi eğer gerçekten istersek yaşayabileceğimizi ve hatta oynayabileceğimizi söylerse ona genellikle çıldırmış muamelesi yaparız. Oysa geçek çok basittir: Yaşamda ve oyunda sınır yoktur aslında…”

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI