Ana SayfaYaşamYeni yıl için dilek dilemeden önce bilmeniz gerekenler

Yeni yıl için dilek dilemeden önce bilmeniz gerekenler

Geleceğinizi düşünürken hayallerinizi hatırlayıp yeni yılda gerçek olamaları için pasta üstünde mum üflemiş, gece uykunuzdan önce dilediğiniz şeyleri tekrar etmiş ve belki de çok daha fazlasını yapmış olabilirsiniz. Geleneksel dilek dileme yöntemlerinin işe yaramadığını düşünüyorsanız birkaç adımda kendi ritüelinizi oluşturmak sizin için çok daha iyi olabilir.

1. Yer açın

İlk olarak evinizle başlayalım. Evin içinde dolaşırken dikkatle etrafı inceleyin, kırık veya size hatırlamak istemediğiniz anılarınızı hatırlatan ne varsa düşünmeden çöpe atın. Dolabınızı inceleyin, son birkaç yıldır elinizi dahi sürmediğiniz kıyafetlerinizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırın ya da çöpe atın. Kısaca “Ya bir gün ihtiyacım olursa.” düşüncesiyle evinizde tuttuğunuz şeylerden kurtulmanızı öneriyoruz.

Kurtulmakta olduğunuz bazı şeylerin sizin için neyle ilgili olabileceğini düşünün; eski kuruntular, eski alışkanlıklar, eski hatıralar… Geçmişte bırakmak istediğiniz herhangi bir şey olabilir. Bu yöntem sayesinde yeni yıla daha motive ve iyi hissederek gireceğinizi fark edeceksiniz.

2. Teşekkür edin

Son on iki ayınıza sizi şu an bulunduğunuz konuma getirdiği için bir teşekkür borçlusunuz. Bu sizin için pek bir şey ifade etmese de bu yıl yaşadığınız iyi veya kötü olaylar sayesinde şu an olduğunuz kişiye dönüştünüz. Teşekkür etme yöntemini kullanmak için kalem ve kağıt alın ve aşağıdaki soruları dürüstçe cevaplamaya çalışın.

Bu yıl hayatınızdaki en neşeli olay neydi?

Bu yıl varlığına şükrettiğiniz neler oldu?

2023’ü gözden geçirdiğinizde geçirdiğiniz en mutlu günlerden bir tanesini tarif edebilir misiniz?

Bu yılki başarılarınızı ve kendinizle gurur duyduğunuz olayları sıralayabilir misiniz?

Yeni yıla girerken en iyi versiyonunuza hizmet etmeyen şeyleri “… serbest bırakıyorum” şeklinde yazabilir misiniz?

2023 yılına bir tema belirleyebilir misiniz?

2023 yılına içten bir teşekkür yazabilir misiniz?

3. Hayal kurun

Yukarıdaki adımları yaptıysanız artık yeni yıldan ne istediğinizi kendinizden emin bir şekilde biliyorsunuz. 31 Aralık gecesi hayal ettiğiniz her şeyi sanki gerçekleşmiş gibi düşünün. Burada dikkat etmeniz gereken nokta olumsuz düşünmemek. Yeni yıl belki de tüm hayallerinizin gerçekleştiği bir yıl olur, ne dersiniz?

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI