Ana SayfaYaşamYeni Yıl hazırlıkları, Ev Tozu Ve İç Mekan Hava Kirliliğini Artırıyor

Yeni Yıl hazırlıkları, Ev Tozu Ve İç Mekan Hava Kirliliğini Artırıyor

Dyson’ın 2021 yılında gerçekleştirdiği Küresel Toz Araştırması, küresel pandeminin başlangıcından bu yana 5 kişiden 3’ünün evlerini daha sık temizlediğini ve dünya çapında her beş kişiden üçünün daha sık temizlik yaptığını doğruluyor. Yüzeysel temizlik, temiz ve derli toplu görünen bir ev görünümü sağlarken, yaşam alanlarımızın derinlemesine temizliği aslında fazlasıyla önemli. Üstelik, insanların yüzde 17’si yalnızca ziyaretçi beklediklerinde ve yüzde 33’ü yerdeki toz ve kiri gördüğünde temizlik yapmaya motive oluyor.
 
Ev tozu; ölü deri hücreleri, saç, toz akarları, toz akarı dışkıları, bakteriler, virüsler, küf, küçük böcekler ve diğer lifler dahil olmak üzere karmaşık parçacıklardan oluşuyor. Bu parçacıkların çoğu yalnızca mikroskop altında görülebildiğinden, pek çok kişinin iç mekandaki toz hakkında net bilgisinin olmaması şaşırtıcı değil.
 
Yeni yıl dekorasyonunun vazgeçilmezlerinden, o çok sevdiğimiz kokulu mumlar yandığında parafin mumu, aseton, benzen ve toluen dahil olmak üzere havaya toksik Uçucu Organik Bileşikleri (VOC) salgılayarak evimizde hava kirliliğine neden oluyor. Yılbaşı dekorasyonu için raftan indirilen eski kutular toz oluşumuna sebep olurken, soğuk havalarda artan kalorifer kullanımı ise evdeki havanın kurumasına neden oluyor. Yemek pişirmek de, genellikle ev içindeki ana kirletici kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.
 
Dyson Baş Mikrobiyoloğu Joanne Kang ev tozları hakkında : “İnsanlar her ne kadar evlerindeki tozun farkında olup, temizlemek için çaba gösterseler de, tozun mikroskobik yapısı nedeniyle gözle görülemediğini bilmeleri gerekiyor.” dedi.

                       

Sevdiklerinizle bir araya geleceğiniz güzel bir yılbaşı buluşması planlarken, Dyson mikrobiyologlarından, temiz ve sağlıklı bir ev için bazı ipuçlarını sizler için maddeledik:
 
Yılbaşı öncesi ve sonrası hızlı temizlik için ipuçları…
 

  1. Doğru elektrik süpürgesini seçin: Elektrikli süpürgeler söz konusu olduğunda herkese uyan tek bir model yoktur. Farklı zemin tipleri ve ev boyutları için farklı elektrikli süpürgeleri tasarlanmıştır. Eviniz için doğru süpürgeyi seçmek, evinizi temizleme kolaylığı ve hızında büyük değişim yaratacaktır.

 

  1. Doğru başlığı kullanın: Temizlik söz konusu olduğunda her duruma ve her noktaya uyan tek başlık olmadığından, evdeki farklı yüzeyler ve alanlardan, tüm toz ve kalıntıların toplanıp tamamen temizlenmesini sağlamak için farklı başlıklar gerekiyor. Dyson kablosuz süpürgeleri sekiz adede kadar aksesuar içeriyor. Bu nedenle, kullanıcılar her temizlik ihtiyacı için doğru aksesuarı kullanabiliyor. İşinizi kolaylaştıracak ve sahip olmanız gereken bazı kullanışlı başlıklar:
  • Derin tüylü halılardaki ve zemindeki kiri temizleyebilen yüksek torklu bir temizleme başlığı,
  • Sert zeminleri temizlemede mükemmel olan karbon fiber silindir fırça,
  • Merdivenleri, arabaları, şilteleri veya döşemeleri temizlemek için mini motorhead başlık,
  • Boşluklar, ara yerler veya ulaşılması zor alanlar için aralık temizleme başlığı,
  • Hassas mobilyalar için yumuşak toz alma başlığı.
  1. Yavaş süpürün: Toz, yumuşak mobilyalarda ve halılarda derinlere yerleşebilen toz akarları, alerjenler, bakteriler ve virüsler de dahil olmak üzere bir dizi bileşenden oluşur. Yavaşça süpürmek, makinenin birikintilerdeki gizli tozu ve özellikle yüzeydeki kiri temizlemesi için daha fazla zaman tanıyor.

 

  1. Evde en çok vakit geçirilen noktalara odaklanın: Sevdiklerinizle çok keyifli vakit geçirseniz de konuklarınız evinize gelirken toz ve polen gibi diğer parçacıkları da beraberlerinde getiriyor. Parti sonrası temizlik yapılırken kalabalığın daha çok vakit geçirdiği noktalara öncelik verilmelidir. Buna oturma odası ve arka bahçe gibi ortak alanlar ve tabii ki evin girişi de dahildir.

 

  1. Havanızın temiz olduğundan emin olun: Hijyen sağlamanın en önemli yöntemlerinden biri ev ortamına temiz havanın hakim olmasıdır. Bu nedenle özellikle salonunuzu havalandırmayı unutmayın. Dışarıda soğuk ve kirli bir hava olduğundan bunu eviniz için uygun bir hava temizleme cihazı edinerek kolayca sağlayabilirsiniz.

 

  1. Parti bitti, misafirleriniz gitti. Evi toplamanın zamanı geldi. Masayı temizledikten ve ortalığı topladıktan sonra, parti ve yemek sırasında yere veya zemine düşen kalıntıları temizlemek için evi üst noktalardan aşağıya doğru bir kez daha süpürmenizi öneririz.

 
Dyson V15 Detect kablosuz süpürge: Eylül 2021’de Türkiye’de de piyasaya sürülen yeni nesil kablosuz süpürge Dyson V15 Detect, tam açılı bir lazer teknolojisiyle gizli tozu ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda sahip olduğu Akustik Piezo Sensör’ü ile çekilen toz ve partikülleri sayıyor ve büyüklüklerini ölçüyor. Dyson V15 Detect, Dyson’ın derinlemesine temizliğin kanıtını sunan, bugüne kadarki en güçlü ve akıllı kablosuz süpürgesidir.
Dyson V12™ Detect Slim: Dyson V12 Detect Slim Kablosuz Süpürge, Dyson’ın en akıllı ve güçlü kompakt kablosuz süpürgesi olma özelliği taşıyor. Kullanıcılara yaşam alanlarındaki tüm tozun temizlendiğini garanti ederken, performanstan ödün vermeyen daha hafif, daha kompakt bir kablosuz süpürge arayanlar için tasarlanmıştır. Gizli tozu ortaya çıkarmak için lazer teknolojisi ve partikülleri algılamak, boyutlandırmak ve saymak ve partiküller tanımlandığında emiş gücünü otomatik olarak ayarlamak için yeni Piezo sensörüne de sahiptir.
Dyson Purifier Cool: Dyson Purifier Cool™ hava temizleyici, bir odanın havasını doğru şekilde temizlemek için gereken standart test koşullarının ötesine geçerek partikülleri ve gazları otomatik olarak algılıyor ve tamamen yalıtımlı HEPA 13 standardında filtrelemeyle ultra ince partikülleri yüzde 99,95 oranında yakalıyor. Air Multiplier™ teknolojisiyle temizlenmiş havayı dağıtıp yayan ürün bulunduğu ortamı dilediğiniz zaman serinletebiliyor. Aynı zamanda yüzde 20 daha sessiz olacak şekilde akustik açıdan yeniden tasarlandı.
Dyson Pure Humidify + Cool™ nemlendiricili hava temizleme fanı: Hijyenik olarak havayı nemlendirmek, buharlaştırarak serinletmek ve tüm yıl boyunca etkili bir şekilde havayı arındırmak için UV-C teknolojisini kullanıyor. UV-C ışığı, ilk geçişte sudaki bakterilerin yüzde 99.9’unu öldürüyor. Dyson Pure Humidify + Cool™, lazerleri sayesinde kirleticileri algılıyor ve ayrı bir sensör sayesinde benzen ve NO2 gibi Uçucu Organik Bileşiklerin (VOC) miktarını tespit ediyor.  Yoğunlaştırılmış ve kapatılmış mikrofiber HEPA filtresiyle alerjenler, bakteriler ve polenler dahil 0.1 mikron kadar küçük ultra ince kirleticilerin yüzde 99,95’ini yakalıyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI