Ana SayfaGüzellikYeni Nesil Dolgu Teknolojileri

Yeni Nesil Dolgu Teknolojileri

Geçtiğimiz günlerde Allergan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Brezilya Plastik Cerrahi Derneği ve Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği üyesi olan Dr. Mauricio de Maio’nun yeni nesil dolgu teknolojileri ve uygulamalara yönelik sorular sorduk. İşte cevapları…

Dolgu maddelerinde geçen senelere göre ne gibi değişiklikler oldu, yeni nesil dolguların farkı nedir?

Dolgu maddeleri artık daha yumuşak, daha kolay enjekte edilebiliyorlar ve sonuçlar da daha öngörülebilir. Lidokain 4 içeren dolgular cilt dokusu ile de artık daha doğal bir şekilde entegre olabiliyorlar. Bu şekilde de artık yüzde daha doğal bir görünüm elde edebiliyoruz. Gün geçtikçe dolgulara olan ilgi arttığı için de bu tedavi yöntemi ile ilgili çok daha detaylı araştırmalar da yapılıyor.
Dolgu maddesi uygulanırken ne gibi komplikasyonlar çıkabilir?
Komplikasyonların çoğu enjeksiyon tekniği, deneyim ve bilgideki eksikliklerden kaynaklanıyor. Bu yüzden hastanın uygulamayı yapacak deneyimli bir doktor seçmesi hem gerekli hem de çok önemli. Ayrıca C Vitamini, aspirin ve anti-inflamatuar kullanımına bağlı olarak ciltte morarma ve ödem de oluşabiliyor.
Dolgular ne kadar zaman dayanıyor?
Dolgunun dayanıklılığı ürüne, hastaya ve tekniğe bağlı olarak değişebilir. Genellikle dolgular uygun bir teknikle, hafiften orta dereceye doğru ve doğru dolgu karışımı ile uygulandığında daha uzun dayanıyor. Böyle durumlarda dayanıklılık 2 seneye kadar çıkabiliyor.
Önceki yıllarda dolgu yaptıran ve yüzünde sertlikler oluşan hastalar var, bunların tedavisi nasıl olmalı? Sağlığımız dolgularla tehlikeye giriyor mu? Cilt kanserini tetikleyici bir durum söz konusu mu?
Eski nesil dolgular daha az sofistike özelliklere sahipti ve biyolojik olarak çözünülür değildi. Bu dolgular tabii ki kanser gibi hastalıklara sebebiyet vermez ancak yüzde deformasyon, asimetri gibi bazı estetik komplikasyonlara sebep olabilir.
İleriki yıllarda dolgunun alternatifi olacak mı?
Mevcut durumda “hacimli” olarak adlandırdığımız en iyi alternatife sahibiz. Bu dolgular cilde hacim kazandırıyor ve yüzü şekillendiriyor.
Sizin uygulayacağınız yöntemin yenilikleri, ya da uyguladığınız dolgunun ne gibi farklı özellikleri mevcut?
Benim metodum rötuşlamak, hacimlendirmek ve şekillendirmek.
Kimin dolguya ihtiyacı var? Bunu kendi başımıza anlayacak minik bir test var mı?
Aynanın önüne gidin, ışığı azaltın ve yüzünüzde hangi bölgelerin daha çok karardığına bakın. Daha sonra cildinizdeki çizgilere ve çukurlara bakın. İşte o zaman dolgu yaptırmanız gerektiğini anlayacaksınız.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI