Ana SayfaGüzellikYeni Makyaj Trendi: Yüzü Pişirmek

Yeni Makyaj Trendi: Yüzü Pişirmek

Yüzü pişirme tekniği, ismiyle beraber dünya çapında yıllardır “drag” topluluğu tarafından kullanılıyor. Son zamanlarda Kardashian ailesinin bu tekniği uygulamasıyla beraber herkes tarafından denenen bir teknik haline geldi.

Amaç, makyajın uzun süre kalıcı olmasını sağlamak ve yüzdeki kırışıklıklara dolan fondöten veya kapatıcının yarattığı kötü görüntüyü engellemek. Yalnız bu teknik, oldukça ağır makyaj gerektirdiği için günlük kullanım için pek uygun değil. Makyaj sanatçıları bu tekniğin düğün makyajı gibi uzun saatler kalıcı olması gereken makyajlarda, kişinin bolca fotoğraf çektireceği etkinliklerde kullanılmasını öneriyor. 

Düğünlerde, davetlerde ve benzeri durumlarda oldukça işe yarayan bu tekniği uygulamak ise oldukça kolay. Birkaç basit adımı izleyerek siz de kalıcı makyaj sahibi olabilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece seçeceğiniz bir fondöten, bir kapatıcı ve bir transparan, beyaz veya kendi ten renginizden birkaç ton açık renkte toz pudra.

1. Adım: Yüzünüzü temizleyip, iyice nemlendirin. Daha sonra, seçtiğiniz fondöten ve kapatıcınızı yüzünüze uygulayın.

2. Adım: Kapatıcınızı uygularken, yüzünüzde makyajın kalıcı olmasını istediğiniz yerlere dikkat edin. (Örneğin; göz altı ve çevresi, burun, ve çeneniz gibi.) Bu alanlara normalde uyguladığınızdan biraz daha fazla kapatıcı uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız kapatıcının alanı iyice örttüğünden emin olun.

3. Adım: Seçtiğiniz toz pudrayı, kapatıyıcı uyguladığınız yerlere bir makyaj süngeri yardımıyla bolca uygulayın. Pudrayı yüzünüze tamamen yedirmenize gerek yok, amaç pudranın makyajınızın üzerinde beklemesi. 

 

4. Adım: 5-10 dakika bekleyin. Bu sürede uyguladığınız pudraya dokunmayın. Bu zamanı dudak veya kaş makyajınızı yapmak için değerlendirebilirsiniz.
 

 

Baking – finished look coming soon 💋 #baking #facebaking #mua #lauramercier #bakingmethod

A photo posted by @thebeautybuff on


İşte pişme işlemi bu sürede gerçekleşiyor. Yüzünüzün ısısı, toz pudranın yardımıyla kapatıcınız ve fondöteninizin teninize iyice karışmasını ve oturmasını sağlıyor, ve pürüzsüz bir görüntü yaratıyor.

5. Adım: Tüyleri çok yoğun olmayan bir pudra fırçasıyla, uyguladığınız toz pudrayı yüzünüzden dışarı doğru hafif dokunuşlarla ittirin.

Artık kalıcı ve pürüzsüz makyajınız hazır.
 

 
Hazırlayan: Işınsu Unaran

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI