Ana SayfaYazarlarWalkerlar`ın Sırrı...

Walkerlar`ın Sırrı…

Şimdiye kadar beni en derinden etkileyen, en kendine bağlayan, en içine çeken dizi Brothers & Sisters. Her bölümde kendimi hem ağlarken hem de gülerken buluyorum.

 

İçinde, sahip olmuş olmayı istediğim kadar, sahip olacağımı da umduğum aile var. Walkerlar, her defasında kalbimin en derinlerine dokunmayı başarıyorlar.

 

Peki bu ailenin sırrı ne? Sanmayın ki her şey toz pembe. Baba anneyi senelerce aldatmış. Ölümüyle birlikte ortaya çıkmış bir çok şey. Yıkılmışlar. 5 çocuk var. 3’ü erkek, 2’si kız. Her birinde ayrı bir hikaye.

 

Birbirlerini kırdıkları anlar oluyor, kavga da ediyorlar. Ama en ufak bir konuda telefona sarılıp birbirlerini aramaları var ki… Nasıl destek oluyorlar, nasıl teselli ediyorlar, nasıl yardımlaşıyorlar… Ve ne olursa olsun konuşabiliyorlar. Konuşabilmek… Dinleyebilmek… Ne kadar önemli hiç düşündünüz mü? En çok zamanında söylenmemiş sözler yaralıyor en kıymetli ilişkilerimizi.

 

Büyük trajediler de var hayatlarında. Biri önce kanser oluyor, uzun ve acılı bir tedavi sürecini başarıyla atlatıp tam her şeyi yoluna koyacakken geçirdikleri trafik kazasında kocasını kaybediyor. Aile şirketlerini kaybediyorlar. Başka birini eşi aldatıyor… Hayatın içinden, hepimizin başına gelebilecek şeyler… Ama günün sonunda, annenin evinde aynı masanın etrafına oturuyorlar. Annenin yaptığı nefis yemekleri yerken, birbirlerini ne kadar sevdikleri, birlikte nasıl mutlu oldukları her birinin gözlerinden okunuyor.

 

Ve Nora… Anne… 5 çocuğunun, torunlarının ve hatta çocuklarının eşlerinin ihtiyaçlarının, zaaflarının, isteklerinin, beklentilerinin farkında. Herkesi ne pahasına olursa olsun birarada tutmayı başaran o!

 

Hatta geçen gün seyrettiğim bir bölümde, bir noel sabahı uyanmış koşturuyor akşamki yemek için. Ona incirli puding, buna zencefilli kurabiye derken erkek arkadaşının da telkiniyle, bu noeli kendine ayırmaya karar veriyor ve her şeyi bırakıp seyahate gidiyor. Tabi çocuklar sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Fakat Nora gittiği seyahatte de rahat edemiyor. Rüyasında, o olmasaydı, o bugüne kadar olduğu, bazen çok yorulduğu için şikayet bile ettiği anne olmasaydı, çocuklarının bugün ne halde olacaklarını görüyor. Bugün başarılı bir politikacı olan kızı kendine olan güvensizliğini yenememiş ve bütün gün evde oturup yemek yemekten çok kilo almış. Küçük oğlu doğru yönlendirilmediği için alkol problemini yenememiş, üzerine bir de uyuşturucuyu eklemiş. Ortanca oğlu cinsel kimliğini açıklayacak cesareti bulamadığı için bir kadınla evlenmiş ama her fırsatta gerçek hayatta eşi olan adamla kaçamak görüşmeler yapıyor… Ve Nora uykusundan uyanır uyanmaz ilk uçakla eve dönüyor ve yine alıştıkları gibi, aynı masanın çevresinde bir noel gecesi yaşatıyor onlara. Şarkılar söyleniyor, danslar ediliyor… Herkesin yüzü gülüyor…

 

Hani başta sormuştum ya işin sırrı ne diye. Nora… Anne… Hayatta en çok ne istersin diye sorsanız bana, ilerde çocuklarım, onların eşleri ve torunlarımla aynı masanın çevresinde bayram yemekleri yemek derdim. Onlarla birlikte her şeyi paylaştığım, kol kola yürüdüğüm bir hayat derdim. İnsanın ailesinden kıymetli ne olabilir ki? İnsana ailesinin verdiği gücü başka ne verebilir ki?

 

Eğer seyretmediyseniz şimdiye kadar Brothers & Sisters dizisini, Cuma akşamları Digiturk, Dizimax kanalında. Daha önceki bölümleri seyretmediyseniz bile aldırmayın, girin ortasından Walkerlar’ın hayatına. Bizlere öğretecek çok şeyleri var…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI