Ana SayfaYazarlar...ve sonsuza dek mutsuz yaşadılar.

…ve sonsuza dek mutsuz yaşadılar.

Zamanın birinde…

diye başlayan masalları, onlar gerçeklikten ne kadar uzaklaşsa da, hep kendi gerçekliğimize yaklaştırdık ve yakıştırdık. Küçüktük. Küçükken gerçekliğimizde 101 tane dalmaçyalı beslemek, deniz kızı olmak, ormanda hayvanlar tarafından büyütülmek, bir sarayda yaşamak vardı. Çünkü, küçüktük.

Annesi uzak tutmak için ne kadar etrafımızda daireler çizse de yine de yavru köpekleri kucağımıza almaktan korkmadık. El kadar ciğerlerimize atmosferin bütün oksijenini doldurup suyun dibinden yüzdük. Yere düşünce kanayan dizimizin kabuk bağlamasına fırsat vermeden yine ağaca tırmandık. Oyuncaklarımızdan prenslere yaraşır evler dizdik.

Bir zamanlar, küçüktük ve gerçeklerimiz, hayallerimizle renklendirdiğimiz kadar masalsıydı. Naifti. Zaman ve mekan, biz sınırlarını ne kadar geniş çizersek o kadar genişti. Sonsuzdu.

Sonra büyüdük.

New York`ta yaşayan animatif senaryo taslağı sanatçısı Jeff Hong da büyüdü ve birlikte büyüdüğü Disney karakterlerini gerçek dünyaya taşıyarak Unhappily Ever After projesini yarattı.. Tüm travmaları ve sıkıntılarıyla onları var olduğumuz dünyada yaşatmaya devam etti. Masalların renkli çizgilerini kabusla değil ve fakat gerçeğin sosyal, politik, çevresel ve ekonomik sonuçlarının karanlığıyla yüz yüze getirdi.

Dalmaçyalıların hepsi satılmak üzere kafeslere kapatıldı. Ariel, kirlenen deniz yüzünden karaya vurdu. Ormanlardan geriye tek bir yeşil yaprak kalmadı. Prensesler estetik ve uyuşturucu yüzünden aynalara küstü.

Biz kendi gerçekliğimizde büyürken onları zamanın ve mekanın sonsuzluğunda en naif halleriyle bıraktık.

Oysa hiçbiri sonsuza dek mutlu yaşamadı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI