Ana SayfaYazarlarMercedes Benz Fashion Week İstanbul Makyaj Dosyası

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul Makyaj Dosyası

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’u tüm atmosferi, kalabalığı, sahneleri, tasarımları, modelleri ve makyajları ile geride bıraktık.

Türkiye’nin en iyi makyaj artistleri Ali Rıza Özdemir ve Alp Kavasoğlu’nun kurduğu ekip ile sorunsuz ve kusursuz ortaya çıkan makyajlar, Sonbahar – Kış 2014’te uygulayacağımız trendler ile hepimizi büyüledi.

Koleksiyonları eksiksiz tamamlayan makyajları, üç ana başlık altında incelemek gerekirse;

Doğal : 

Dünya makyaj trendlerinde sanırım modası asla geçmeyecek, hatta günden güne daha da aranan makyaj uygulaması doğal makyaja rastlıyoruz.

 

Neme doymuş ve fondöten ile pürüzsüzleştirilmiş ciltler bu görünümün altın anahtarı. Doğal tonlarda makyaj dediğiniz zaman, cilt rengi olan ten renginden başlayan renk skalası, koyu kahve tonlarına doğru devam eder. Tıpkı yukarıdaki örneklerde olduğu gibi, sıcak yada soğuk farketmeden uygulanan kahve tonlarındaki göz farlarına, belirgin kirpikler eşlik ediyor. Şeftali tonları kullanılarak yapılan elmacık kemikleri gölgelendirmeleri yüz anatomisini yeniden şekillendiriyor, ten rengi yada hiç renklendirilmemiş dudaklar ise bu doğallığı desteklemeye devam ediyor. Bazen kirpik diplerine uygulanan koyu tonlardaki kalem ya da farlar bakışlarınızı biraz daha dramatik hale getirmenin en hızlı yolu.

Klasik :

 En şık kıyafetinize eşlik edecek olan bu görünümler, yıllardır en önemli davetlerde, kırmızı halıda ya da podyumlarda bizi etkisi altına almaya devam ediyor. Yine kahverengi tonlarının hakimiyet kurduğu bu makyajlarda en önemli nokta; hep bahsettiğim, makyajın altın kurallarından biri olan “denge” durumu. Dumanlı gözler Türk kadınının en sevdiği makyajlardan biri. Peki bu tip bir makyajı nasıl dengelemek gerekir? Tabii ki daha az allık ve neredeyse yok gibi duran dudaklar ile. Yukarıdaki resimlere dikkatli bakarsanız, kimi zaman altın ışıltılar içeren, kimi zaman sadece siyahtan oluşan gözlerde, dudaklar oldukça sade. Belirgin bir ruj sürmek istediğinizde ise, gözler mümkün olduğu kadar geri planda tutulmuş.

Fütüristik :

Orjinal stilleri, geleceğin teknolojilerini kullandıkları kumaşları ile kimi zaman disko kimi zamanda uzay çağını yaşatan tasarımcılar, yola çıkış serüvenlerinden bir öğeyi muhakkak makyajlarına yansıtarak, koleksiyonu bir bütün olarak algılamamıza yardımcı olurlar. Mercedes Benz Fashion Week İstanbul podyumunda ise, genelde metalik renklerden oluşan makyajlar, çoğumuz için uygulanabilir olmasa da, makyaj artistlerinin vizyonunu ve yaratıcılığını en çok ortaya çıkarttığı uygulamaların başında geliyor.

Bakalım önümüzdeki sezon nasıl makyajlar görüp, kendimize uygulamak için sabırsızlanacağız..

Cheers!

U.

 

Fotoğraflar: Getty Images Türkiye

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI