Ana SayfaYazarlarNasıl Güzel Bir Kitap Okudum!

Nasıl Güzel Bir Kitap Okudum!

Sel Yayıncılığın kitaplarını hep çok beğenerek okumuşumdur zaten. Geçenlerde Andy Warhol Felsefesi(A`dan B`ye ve Gerisin Geriye) diye bir kitabına rastladım ve tabi ki anında aldım. Yazar; Andy Warhol. Bayıldım!

Mutlaka okuyun. Okudukça, yaratıcı bir beynin sadece sanatta değil tüm hayatta nasıl yaratıcı olduğunu, düşüncelerinin nasıl benzersiz olduğunu göreceksiniz. Size bunu şimdiden görmeniz için kitaptan en beğendiğim birkaç küçük bölümü yazacağım:

"Yıllar içinde kıskançlıktan ziyade aşkla başa çıkmakta daha başarılı oldum. Her zaman kıskançlık krizlerine tutulurum. Galiba dünyadaki en kıskanç insanlardan biri benim. Sol elim güzel bir resim yapıyorsa sağ elim kıskanır. Sol bacağım güzel bir step dansı yapıyorsa sağ bacağım kıskanır. Ağzımın sağ tarafı güzel bir şey yiyorsa sol tarafı kıskanır. Akşam yemeğinde birisinin aklına benim ısmarladığımdan daha güzel bir yemek ısmarlamak geldiyse kıskanırım.Bir sahnenin net Polaroid resimlerini kendim çekmişken bir başkasında aynı sahnenenin bulanık çıkmış Instamatic`leri varsa kıskanırım. Kısacası kesinkes her konuda ilk seçme hakkına ben sahip olamıyorsam deliye dönerim. Sırf benim yerime ya bir başkası yaparsa diye sürekli bir kıskançlık halinde olduğumdan, çoğu zaman yapmayı hiç istemediğim şeyler yaparım. İşin aslı şu ki, ben hep bir şeyleri ve insanları satın almaya çalışırım çünkü başkası satın alabilir ve sonuç iyi olabilir diye çok kıskançlık duyarım. Hayatımdaki meselelerden biri budur işte. Üstelik hayatımda birkaç defa televizyona çıktığımda, şovun sunucusunu o kadar kıskandım ki konuşamadım. Tv kameraları açılır açılmaz düşünebildiğim tek şey şu: "Ben kendi şovumu yapmak istiyorum… Ben kendi şovumu yapmak istiyorum."

"Bazı insanlar seks yapabilir ve gerçekten zihinlerini boşaltıp seksle doldurabilir; başka birileri zihinlerini hiç bomboş hale getiremez ve seksle dolduramaz."

"Güzeller bile itici olabilir. Bir güzeli doğru zamanda yanlış ışıkte görüverirseniz unutun gitsin.
Ben loş ışıklara ve hileli aynalara inanırım.
Plastik cerrahiye inanırım."

"On yıldır Vogue dergisinin editörlüğünü yapan Diana Vreeland dünyanın en güzel kadınlarından biri çünkü öteki insanlardan korkmuyor, istediğini yapıyor. Truman Capote onun hakkında başka bir şey söylemişti-kadın temiz mi temiz, bu da onu daha güzel kılıyor. Hatta belki de güzelliğinin temeli bu."

"Hayatta olmak yapmayı her zaman istemediğiniz bir şey için çok çalışmak demek. Doğmak biri tarafından kaçırılmak gibi bir şey. Sonra da köle olarak satılmak."

"Konuşmak için kafamın iyi olması gerekiyorsa ve konuşmak da benim işim olduğuna göre içkiyi vergiden düşemez miyim?"

"Sanatçı, insanların ihtiyaç duymadığı şeyleri üreten ve bu şeyleri onlara vermenin -nedense- iyi bir fikir oduğunu düşünen kişidir."

"B: Şu ihtiyar hanımın gazetelerle ve kedilerle dolu o odalarda yaşamasının ne kadar hazin ve lirik bir şey olduğunu gösteren bir film çekmek isterdim.

A: Hazin olmasaydı. "İşte günümüzde insanlar böyle yaşıyor" deseydin sadece."

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI