Ana SayfaYazarlarHorhor, antikacılar ve ben!

Horhor, antikacılar ve ben!

Antikacı önerilerime Horhor ile devam ediyoorum! Antika diyince çoğu İstanbullu’nun aklına hemen Horhor gelir. Bu çok doğal çünkü burası 7 kattan oluşan ve 200’den fazla dükkan barındıran bir çarşı. Dükkanların yanı sıra burada antika restorasyonu yapan pek çok da atölye bulunuyor. İşinin ehli pek çok antikacının bulunduğu çarşının, benim listemde bulunan ilk beşini mutlaka görmeniz lazım.

Adres: Horhor Antikacılar Çarşısı: Horhor Cad. Kırma Tulumba Sk. No:13 Aksaray-Fatih

Osman Gürsoy Antiques: Horhor’un en göze çarpan ve gördüğünüz anda sizi içine çeken dükkanlarının başında Osman Gürsoy’un dükkanı geliyor. Burada, özenli bir seçimin ardından bir araya getirilmiş, mobilyadan objeye, özellikle Avrupa kökenli pek çok değerli antikayı bir arada bulacaksınız. Adres: Horhor Antikacılar Çarşısı No: 167-168-169

Merih Uman: Merih Uman da Horhor’da gözleri derhal üzerine çeken dükkanlardan. Burayı görüp de içeriye girmemeniz mümkün değil. İçeride bulunan seçkin mobilya, aksesuar ve aydınlatmalar çok değerli olmalarının yanı sıra mağazanın içinde öyle bir düzenle sizi bekliyorlar ki, kendinizi rüya gibi bir köşkün salonunda hissediyorsunuz.
Adres: Horhor Antikacılar Çarşısı No: 154-155

Durak Antikacılık: Çarşı’da farklı ve özel tarzıyla sizi kendine çekecek dükkanlarından biri de burası çünkü burada artdeco tarzında mobilya ve aksesuarların en güzel örneklerini görmek mümkün. Evinizde zarif, şık ve modern parçalar istiyorsanız Durak Antikacılık gideceğiniz ilk adres olmalı.
Adres: Horhor Antikacılar Çarşısı No: 143
 

Fırat Antik: Fırat Antik, ülke sınırlarını aşan namıyla, en geniş ürün yelpazesini barındıran antikacılardan biri. Burada hem Türkiye’den hem yurtdışından toplanmış sayısız ürünü bir arada görebiliyorsunuz. Hem çeşitlilik hem de değerlilik bakımından çok iddialı olduklarını da zaten üstüne basa basa söylüyorlar. Fırat Antik’İn çarşıda bulunan 4 mağazasında aklınıza gelebilecek, mobilyadan aksesuara her şeyi görebilirsiniz.
Adres: Horhor Antikacılar Çarşısı No: 41-43-15-37
 

Sedef İş: Çarşı’da ahşap kutulardan mobilyalara kadar her şeyin sedef işçiliğiyle bezendiği bir dükkan olan Sedef İş, antika parçaların yanı sıra yeni üretilmiş eşyalar da satıyor. Dolayısıyla, özellikle Osmanlı’da yaygın şekilde kullanılan bu sedef kakmalı obje ve mobilyaların yenisini veya antikasını tercih etmek size kalmış. Sedef İş’in bu seçkin ürünleri Muhteşem Yüzyıl dizisinde de boy gösteriyor. Adres: Horhor Antikacılar Çarşısı No:75-76
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI