Ana SayfaYazarlarJinekomasti erkeklerin %65'inde görülmektedir

Jinekomasti erkeklerin %65’inde görülmektedir

Jinekomasti erkeklerde meme büyümesi nasıl tedavi edilir ?

Jinekomasti erkeklerde meydana gelen bir meme büyüme sorunudur. Jinekomasti’nin bir çok nedeni olabilir. Alkol, bazı antidepresan ve vücut geliştirme ilaçları ve maddelerin uzun süre kullanımı jinekomastiye neden olan faktörlerdir.

Jinekomasti erkeklerin %65 görülmektedir

Yapılan araştırmalara göre toplumdaki erkeklerin %65’i jinekomasti sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır. Bazı bireyler jinekomasti sorunu yaşadığını dahi bilmezken bazıları ise bu konudan dolayı oldukça sıkıntılı süreçler geçirmektedir. Jinekomasti’ yi tetikleyen bir takım etkenler dışında farklı hastalıklarda jinekomasti nedenini oluşturabilir. Bunlar; Hormon bozuklukları, testesteron azlığı ile seyreden rahatsızlıklar ve bazı sendromlar, östrojen artışı yapabilen durumlar, testis tümörleri, böbrek üstü bezi tümörleri, tiroid bezi hastalıkları (hipertiroidi veya guatr), bazı kanser türleri özellikle akciğer ve karaciğer, karaciğer sirozu, bazı ilaç ve maddelerin uzun süre kullanımı (alkol, amfetamin antidepresanlar, uyuşturucu madde, vücut geliştirmede kullanılan anabolik steroidler) ve aşırı kilo alımı jinekomastinin bilinen nedenleri arasındadır.

Jinekomasti’nin tek çözüm yolu ameliyat

Erkeklerde meydana gelen meme büyümesi (Jinekomasti) tek çözüm yolu ameliyattır. Bu durumun spor, özel antremanlar yada herhangi bir ilaç tedavisi ile çözümü mümkün değildir. 

Jinekomasti ameliyatı nasıl yapılır ?

İki tür ameliyat yapılıyor.

Eğer büyüyen meme bezi yumuşak ve yağlı ise sadece liposuction, yan, yağ alma ameliyatı yeterli olabiliyor. Ama sert ve büyük jinekomastilerin açık teknik ile çıkarılması gerekiyor. Ancak bu izli bir ameliyat değil. Meme ucunun altında, deir ile renkli kısmın birleşme hattında yarım daire şeklinde bir kesik yapılıyor ve meme bezi buradan çıkarılıyor. Gerekiyorsa liposuction da yapılıyor.

Bu küçük sayılabilecek bir ameliyat. Ortalama bir saat sürüyor, ağrılı bir ameliyat değil. Hastanede yatmak gerekmiyor. Pansumanlar iki güm sonra çıkarılıyor ve üçüncü gün yıkanılabiliniyor. Dördüncü gün işinize dönebilirsiniz.

Jinekomasti ameliyatı öncesi ve sonrasında hasta neler yaşar ?

Bu büyüklük ve zorluk olarak küçük denebilecek bir ameliyat. Ağrılı bir ameliyat değil. Genellikle hastalar aynı gün taburcu olabiliyorlar ve 3–4 gün sonra işlerine dönebiliyorlar.

İlk gece nispeten sıkıntılı geçebilir. Genellikle ağızdan alınacak basit bir ağrı kesici yeterli olur. Bu ameliyat ciddi morarmanın ve şişliklerin beklenmediği bir girişimdir.

Çalışıyorsanız bu ameliyat için 4 gününüzü ayırmanız yetecektir.

Op. Dr Teoman Doğan
http://www.teomandogan.com.tr/
https://www.instagram.com/drteomandogan/

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI