Ana SayfaYazarlarJinekomasti ameliyatları Türkiye'de giderek artıyor

Jinekomasti ameliyatları Türkiye’de giderek artıyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artan jinekomasti ameliyatları diğer adıyla erkeklerde meme küçültme operasyonu küçük bir cerrahi operasyonla çözüme kavuşuyor.

Günümüzde giderek yaygınlaşan erkeklerde meme büyümesi sorununa neden olan bir çok etken vardır. Bu etkenlerin başında ise aşırı kilo alınması, hormonal bozukluklar, yanlış beslenme, yanlış spor yapılması, vücut geliştirme ilaçları gelmektedir. Jinekomasti vücutta dengesiz bir görünüme neden olurken aynı zamanda kişinin psikolojisini de olumsuz olarak etkilemektedir.

Psikolojik etkileri çok büyük

Jinekomasti bir erkek hastalığı ve bu hastalık ülkemizdeki erkeklerin neredeyse %65 inde var… Sorunun çözümü oldukça basit fakat b konuda yeterli bilgiye sahip olunmaması hem sosyla hemde psikolojik açıdan büyük sorunlara neden olabilir. 

Jinekomastinin tek tedavi yöntemi ameliyat

Jinekomasti erkekte bir dafa oluştuğunda bunun tek tedavi yöntemi cerrahi operasyondur. Bölgedeki fayda yağ ve dokunun bu bölgeden uzaklaştırılması gerekir. Jinekomasti operasyonlarında yapılan işlem teknik olarak liposuctiondur. Bölgedeki yağ fazlalıklarını ve meme dokusu fazlalıklarını almak bu işlem yaklaşık olarak 45 dakika ile 1 saat sürüyor. Bu işlem sırasında mutlaka uyumanız gerekiyor. Ameliyatan sonra aynı gün taburcu olabilirsiniz. Jinekomasti ameliyatı ağrılı bir operasyon değildir. Tek sıkıntınız belli bir süre korse kullanmanız olacaktır. 

Kimler jinekomasti ameliyatı olmalı

Ben jinekomastisi olan bütün erkekler için bu ameliyatı öneririm. Bu bir erkek için katlanılması zor bir durum ve özellikle gençlerde psikolojik problemler yaratıyor.

Jinekomasti ameliyatı sonrası

Bu büyüklük ve zorluk olarak küçük denebilecek bir ameliyat. Ağrılı bir ameliyat değil. Genellikle hastalar aynı gün taburcu olabiliyorlar ve 3–4 gün sonra işlerine dönebiliyorlar.
 

Op. Dr Teoman Doğan

http://www.teomandogan.com.tr
https://www.instagram.com/drteomandogan

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI