Ana SayfaYazarlarBurun estetiği ile beraber son yıllarda en çok popüler olan ameliyatlar

Burun estetiği ile beraber son yıllarda en çok popüler olan ameliyatlar

Burun estetiği ameliyatı son yıllarda oldukça popüler fakat bu operasyon kadar popüler olan estetik ameliyatlarda var

Meme Rekonstrüksiyonu operasyonu

Meme Rekonstrüksiyonu operasyonu kanserde kaybedilen memenin yerine başka doku veya başka yöntemlerle yerine başka bir memenin oluşturulmasına denir.Meme Rekonstrüksiyonu iki zamanda yapılır ya göğüs kaybedildiği anda yada meme kaybedildikten bir süre geçtikten sonra yapılan operasyonlardır.Göğüs alındığı anda yapılan meme rekonstrüksiyonuna primer meme rekonstrüksiyonu denir.Meme alındıktan uzunca bir zaman geçtikten sonra yapılan meme rekonstrüksiyonuna ise sekonder meme rekonstrüksiyonu denir.Anında uygulanan meme rekonstrüksiyonunda meme alındığı ana eş zamanlı olarak yerine yeni bir meme yerleştirilir.

Anında yapılan onarım (primer meme rekonstrüksiyonu): Erken dönemde teşhis ve tedavi edilebilen kanserin tedavisi için arasıra yalnızca cerrahi yöntem yeterli olabilir. Operasyonla aynı anda yapılan meme rekonstrüksiyonu için, kanserli dokuyu içeren göğüsün alınmasının hemen ardından plastik cerrahi ekibi devreye girerek alınan göğsün yerine yenisini yapar.

Bu ameliyatın avantajı, kadının ikinci kez ameliyat olmaktan kurtulması ve en önemlisi de alınan memenin anında geri yerine konması sonucunda kadının psikolojik travmayı daha az hissetmesidir. Meme kanseri hastalığına yakalanıp memesi alınan kadınlar aynaya baktıkları zaman kendilerini eksik ya da çirkin hissedebilirler. Haliyle meme rekonstrüksiyonu ameliyat ile aynı seansta gerçekleştirildiği zaman hastalar bu görüntüyü görmekten kurtulmuş olurlar. Bu da kadının psikolojik sağlığı üzerinde son derece önemlidir.

Sonradan yapılmakta olan onarım ( sekonder meme rekonstrüksiyonu ): Meme rekonstrüksiyonunda ikinci bir tercih ise sekonder meme rekonstrüksiyonudur. Memenin alınmasının ardından radyoterapi veya kemoterapi gibi ek tedaviye gerek duyuluyorsa meme rekonstrüksiyonu hemen yapılmaz. Bu durumda kaybedilen memenin yerine yenisinin oluşması için kanserli bölgenin kontrol altına alınması ya da ek tedavinin gerçekleştirilmesi beklenir. Aksi takdirde bu tedavi yönteminin tüm dokulara olduğu gibi ameliyat çevresindeki dokularına da zarar verebilir.

Estetik Karın Germe Operasyonları

İnsanın dış görünümünü yansıtan özellikleri, estetik açıdan incelendiğinde, dikkatlerin yöneltildiği başlıca bölgelerden birisi de karındır. Karın kısmı, kilo değişimleri nedeniyle gerçekleşen çatlaklar, yine doğum sonrası meydana gelen cilt çatlakları, karın duvarını oluşturan kasların gevşemesi sonucu sarkma, gevşeme, yağ birikimi ve şişkinlik gibi deformasyonların en sık görüldüğü bölgedir.

Abdominoplasti adı da verilen karın germe estetiği, işte bu tür deformasyonların ortadan kaldırılmasını hedefleyen, orta ve alt karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun alınarak, karın duvarı kaslarının eski gerginliğine ve sıkılığına kavuşmasını sağlayan estetik bir ameliyattır.

Karın germe estetik ameliyatı için en ideal bireyleri, genel sağlık durumu normal, diyete ve egzersize rağmen eritilemeyen, karın bölgesinde yağ fazlalıkları, deri gevşekliği ve buruşukluk gibi şikayetleri olan kadın ve erkekler olarak belirtebiliriz. Ancak operasyon için başvuran adayların çoğunluğu doğum yapmış kadınlardan oluşmaktadır. Cilt elastikiyetinin azalması ile birlikte bir miktar yağlanma şikayeti olan daha yaşlı hastalarda da karın germe estetiği ameliyatı oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Karın bölgesinde oluşan çatlakları yok etmede en başarılı yöntem olan karın germe operasyonunda göbek deliğinin birkaç santim üzeri ile kasıklar arasındaki deri çıkarılıp atılır. Böylece çıkarılıp atılan deri içinde kalan çatlaklar da deriyle birlikte çöpe gitmiş olur.

Obezite (şişmanlık) problemi yaşarken zayıflamayı planlıyanlar, estetik karın germe ameliyatını, hedefledikleri kiloya ulaşıncaya kadar ertelemelidirler çünkü kilo verdikten sonra karın bölgelerinde yeniden sarkmalar meydana gelecektir.

Klasik Yüz Estetik Operasyonları

Yüz germe estetik operasyonları, temel olarak bir ayrım yapılması gerekirse, klasik ve endoskopik olmak üzere, iki şekilde gerçekleştirilmektedir.

Klasik yüz germe estetik operasyonu

Özellikle yanaklarındaki sarkmalardan ya da yüz derisinde meydana gelen gevşemelerden, bollaşmalardan ve buruşmalardan şikayetçi olan kişilerde uygulanması tercih edilen bir yöntemdir. Klasik yüz germe estetik operasyonunda kulağın ön sınırı boyunca atılan kesi ile yanak üzerindeki deri kaldırılır.

Yanağın iç dokuları yukarıya doğru çektirilerek iç dikişlerle sabitlenir, böylece yüzdeki sarkıklık içeriden düzeltilmiş olur. Ayrıca, kaldırılan yanak derisi bölgede oluşmuş bolluk ve buruşuklukları alacak şekilde gerdirilir. Bu gerdirilmeye bağlı olarak ortaya çıkan fazlalık kısım çıkarılarak, yüzdeki sarkıklıkların yanı sıra derideki buruşukluklar da giderilmiş olur. Uygulanan kesi, kulak önü ve kulağın iç kısmından yapıldığı takdirde operasyon sonrasında, karşıdan bakıldığında belirgin bir iz görülmemesini sağlamaktadır.

Dikiş atılırken kendi kendine eriyen gizli dikişler kullanılırsa sonradan dikiş aldırma işlemine gerek kalmamaktadır. Esasen yüz germe estetik operasyonlarında kullanılacak tekniklerden, hangisinin uygulanması gerektiğine, yanak dokularında bulunan gevşeklik ve sarkıklık derecelerine, ayrıca, deride buruşukluk olup olmadığına bakılarak karar verilmektedir. Operasyon sırasında kullanılacak tekniği belirleme aşamasında, konuyu doktorunuzla karşılıklı olarak değerlendirmeniz faydalı olacaktır.

Kimi durumlarda ise bu kriterlere göre değerlendirme yapılan bazı hastalar üzerinde her iki tekniği bir arada uygulama gerekliliği ortaya çıkabilmektedir.

Burun estetiği fiyatları

burun estetiği fiyatları ile ilgili fiyat bilgisi almak isterseniz mutlaka instagram sayfamızı takip edin

Op. Dr Teoman Doğan

http://www.teomandogan.com.tr
https://www.instagram.com/drteomandogan

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI