Ana SayfaYazarlarBurun estetiği ameliyatları öncesi fotoğraf çekimi ve tasarım

Burun estetiği ameliyatları öncesi fotoğraf çekimi ve tasarım

Burun estetiği ameliyatları hem bayanlar hemde erkekler tarafından en sık yaptırılan operasyonlar arasında yer almaktadır. Burun estetiği ameliyatını burnunda sorunları ve şekil bozuklukları olan her birey yaptırabilmektedirler. Burun estetiği ameliyatları teknolojik gelişmelerin beraberinda artık ağrı duyulmadan, ameliyat sonrasında ağrıların hissedilmediği son derece konforlu geçirilen operasyonlar olarak tanımlanmaktadırlar.

Burun estetiği ameliyatları oldukça popüler

Ayrıca burun organı yüzümüzün tam ortasında olması ve burun üzerinde yapılacak en ufak işlemin bile yüz değişikliğine sebeiyet vereceği bu organın ameliyat sonrasındaki değişimlerden kişinin etkilenmemesi için veya istemediği işlemleri yüzünde görmemesi için daha önceden yapılan burun tasarımı hastaya gösterilir. Bir nevi ameliyat olmadan hasta ameliyat sonrası nasıl bir buruna sahip olacağı hastaya gösterilerek daha sonra bir hayal kırıklığına düşmemesi sağlanır. Hasta yapılan tasarım üzerinde isteklerini doktoruna bildirerek beraber ortaklaşa bir karara varmış olurlar.

Burnunuza verilebilecek en doğal görünümü vermeye, karşıdan bakıldığından estetik olduğu belli olmayan burunlar yaratmaya yardımcı olacak olan doktorunuz. Yüzünüzün en güzel ve en doğal halini ortaya çıkaracaktır. Burun estetiği ameliyatları sırasında hastaya genel anestezi verildiğinden dolayı hasta ameliyat sırasında hiç bir şey hissetmeyecek ve ameliyatını oldukça konforlu bir şekilde tamamlayacaktır. Burun estetiği ameliyatlarında artık eskiden olan tamponlar kullanılmamaktadır. Hastada bu şekilde daha rahat bir ameliyat sonrası dönem geçirerek sıkıntıları biraz daha hafiflemiş olacaktır.

Selfie burun estetiği ameliyatlarının sayısını arttırdı

Hasta burun estetiği ameliyatı sonrasında dilerse 1 gece hastanede kalabilir. Fakat hastanede kalmasına ameliyat sonrasında gerek yoktur. Ameliyatın birinci ve ikinci günü burnunuza yapacağınız soğuk pansumanla morarmaların ve şişliklerinde önlemini alabilirsiniz. Burun estetiği ameliyatları yanlızca burnunuzu şekillendiren estetik amaçlı yapılan bir operasyon değildir. Burun operasyonları ile beraber burnunuzda var olan nefes problemleri, akıntı problemleri ve gece horlama problemleri gibi sorunlarda tedavi edilerek kişinin daha sağlıklı ve daha konforlu bir yaşam sürdürebilmesi sağlanmış olacaktır.

Burun estetiği ameliyatları bayanlardan 17 erkeklerde 18 yaından sonra yapılabilmektedir. Bu yaşı doldurmuş bayan ve erkek bireylerde kemik ve kıkırdak yapıları gelişimlerini tamamlamış ve yapılacak olan işlemlerden etkilenmemiş olacaktır. Kaza ve benzeri durumlarda ise yaş farkı gözetilmeden burun estetiği uygulaması yapılır. Yaşı doldurduğundan yeniden bir operasyon yapılması gerekebilir.

Burun estetiği öncesi

Burun estetiği ameliyatları öncesinde yapılacak olan muayenelerde doktorunuz sizin burun analizinizi yapacak ve mevcut olan problemleri belirleyecektir. Bu problemlere önelmeler alarak komplikasyon sorunlarınında önüne geçilmesi sağlanacaktır. Burun estetiği ameliyatı öncesinde ayrıca doktorunuz sizlerin önden ve çeşitli bir kaç açıdan burun ve yüz resimlerinizi çizerek, çekmiş olduğu bu resimleri bilgisayar ortamında tasarlayacaktır. Yapılacak lan tasarımda sizin yüz özellikleriniz, yüz oranlarınız, burun boyutu vb. Bir çok etken gözetilerek ölçümlerle burun estetiği tasarımınız gerçekleştirilecektir. Sizde bu aşamada istediğiniz burun özelliklerini doktorunuzla paylaşacak yapılacak olan tasarıma katkı sağlayacaksınız. Sonuç olarak ortaya çıkan burun tasarımı sizin ameliyat sonrası görüntünüz olacaktır. Burun estetiği ameliyat öncesi fotoğraf çekimlerini doğum fotoğrafçısı özge kahveciler gerçekleştiriyor. Ortaya görsel anlamda son derece kaliteli fotoğraflar çıkıyor.

Burun estetiği ameliyatı sırasında yapılan tasarıma uygun olarak buruna şekli verilmesi sağlanır. Şekil verilirken çeşitli alet ve mikromotor cihazları ile burun kemikleri törpülenerek burna vermek istenilen şekil verilir. Burun estetiği ameliyatları kişiye özgü yapıldığından dolayı ameliyatta kullanılacak olan teknikte size özgü olacaktır.

Burun estetiği ameliyatlarında hastanın durumuna ve ihtiyaca göre hump olarak adlandırılan burunun üst kısmındaki çıkıntılarda düzeltilir. Ayrıca burun sırtına, burun ucu ve burun deliklerinede aynı ameliyat sırasında şekil verilerek kişinin yüzüne uygun olan doğal burun ortaya çıkarılır. Ameliyatta eriyen dikişler kullanılarak dokuların birleştirilmesi sağlanır. Eriyen dikişlerin kullanılması aynı zamanda ameliyat sonrasında tampon kullanılmamasınıda sağlamaktadır.

Burun estetiği sonrası

Burun estetiği ameliyatının bitiminde burun sırtına burnun ameliyatta aldığı şekli koruması için plastic bir alçı uygulaması yapılır. Burun estetiği ameliyatları ek bir uygulama ile karşılaşılmadığı süre 2 saati geçmeyecektir. Fakat ek işlemlerle beraber bu süre uzayabilir. Genel anestezi altında yapılacağndan ameliyat sırasında hasta hiç bir işlemden etkilenmez. İlk gece alınacak ağrı kesicilerle hasta oldukça rahat bir ameliyat sonrası geçirecektir.

Op. Dr Teoman Doğan

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI