Ana SayfaYazarlarBurun Estetiği Ameliyatı Operasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun Estetiği Ameliyatı Operasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatı sonrasında doktorunuzun vermiş olduğu önerilere mutlak suretle uymalısınız. Doktorunuzun bu önerileri, olası bir komplikasyon riskini de azaltacak ve sizin ameliyat sonrası rahat bir süreç geçirmenize yardımcı olacaktır.

– Burun estetiği ameliyatı sonrasında burnunuzu olabildiğince korumalı, gece uyurken herhangi bir yere yere çarpmamak için iki yastıkla başınız yukarıda uyumalısınız.

– Burun estetiği ameliyatlarından sonra sızıntıyı önlemek için burun deliklerine konulan tamponlar 3 – 4 gün içerisindeki yapılacak olan muayenede çıkarılırlar.

– Burun estetiği ameliyatları sonrasında nefes alma güçlükleri için burun spreyi verilecektir. Bunu kullanmalısınız..

– Kişinin cilt yapısına göre ameliyattan sonra şişliklerin ve morarmaların olması normaldir. Bu morarmalar ve şilikler 2. günden sonra hafiflemeye iki haftalık bir süreden sonra tamamen kaybolmaya başlayacaklardır.

– Burnunuzun üzerindeki plastik alçı ve bantlar iki haftalık bir süreden sonra tamamen çıkarılacaklarıdır.

– Burun estetiği ameliyatlarından sonra 3. gün hafif dereceli masa başa işinize geri dönebilir. Diğer işlere ise bir hafta kadar sonra dönebilirsiniz.

– Burun ucu bölgesinde hissizlik kayıpları yaşanabilir. Bu kayıplar yaklaşık olarak 2 ay kadar sonra düzeleceklerdir.

– Doktorunuz burnunuzdaki ödem ve şişliklerin daha çabuk geçmesi için size belli aralıklarla burnunuza nasıl masaj yapacağınızı gösterecektir.

Burun estetiği ameliyatları sonrasında kullanılacak olan lens ve gözlüklerin ne kadar bir süreden sonra kullanılması gerektiğini doktorunuz size bildirecektir.

– Burundaki nefes problemlerine müdahale edilmiş ise burunda nefes alma sorunlarının ilk 2 ay boyunca yaşanması olasıdır.

– Asıl burun şeklinizin ortaya çıkma sürecinin 6 ay ile 1 sene kadar süreceğini asla unutmayınız. Bu sürede burnunuzun şişlikleri azalacak size büyük gelen burnunuz bu süre sonunda küçülecek ve asıl şeklini alacaktır.

Op. Dr Teoman Doğan
http://www.teomandogan.com.tr/
https://www.instagram.com/drteomandogan/

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI