Ana SayfaYazarlarBurun Estetiği Ameliyatı Hakkında Hastaların Merak Ettiği Konular

Burun Estetiği Ameliyatı Hakkında Hastaların Merak Ettiği Konular

Burun estetiği ameliyatları ile burun bölgesindeki bir çok sorun düzeltilebilmektedir. Burun estetiği ameliyatları ile burunu yüz ile orantılı olarak büyültebilir, küçültme işlemleri yapabilir, burun sırtı bölgesi yada burun ucu bölgesini düzeltebilirsiniz. Ayrıcı burun delikleri ne burun nefe alma sorunları gibi burun fonksiyonlarına yönelik olarakta işlemler yapılarak hem sağlık hemde estetik açısından son derece mükkemel burunlar ortaya çıkarılabilir.

Burun Estetiği Ameliyatları İçin Yaş Sorunu

Burun bölgesindeki sorunların cerrahi bir müdahale ile düzeltilebilmesi için, burun gelişiminin tam olarak tamamlanması gerekmektedir. Burun gelişimi ise bayanlarda 17 yaş erkeklerde ise 18 yaşlarında tamamlanmaktadır. Bu yaşlardan sonra burun kemikleri yada kıkırdaklarında değişiklik yapılabilmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatları Öncesinde Yapılan ön Görüşmeler

Burun estetiği ameliyatları öncesinde doktorunuz ile yapacağınnız görüşmelerde öncelikli olarak doktorunuza mevcut sorunlarınızı ve ameliyattan sonra neleri görmek neleri görmek istemediğinizi anlatacaksınız.

Burun estetiği ameliyatları öncesinde değişik açılardan çekilen fotoğraflarınız bilgisayar ortamına aktarılacak bu resimler üzerinde yapılan tasarımlarla sizler ameliyat sonrasında nasıl bir buruna sahip olacağınızı göreceksiniz.

Ameliyat öncesinde yapılacak olan muayenelerle hem burun dışı hemde burun iç bölgesi incelenecek, endoskopik cihazlar yardımı burun içindeki sorunlar tespit edilerek ameliyat planlaması belirlenecektir. Eğer burunda yanlızca estetik sorunları değil nefes alma problemleride yaşıyorsanız; sinüs filmi çekilerek polip, sinüzit, burun etleri ve deviye septum vb. problemlerde ameliyat öncesi yapılacak olan muayenede tespit edilerek nasıl bir tedavi izleneceği önceden belirlenecektir.

Daha sonra eğer bir operasyon kararı aldıysanız, doktorunuzun asistanları ile beraber ameliyat günü belirleyeceksiniz. Doktorunuz size ameliyat günü hastaneye saat kaçta ve nasıl gelmenizi detaylı bir şekilde anlatacaktır.

Burun Estetiği Operasyonuna Hazırlık

Burun estetiği ameliyatları öncesinde doktorunuz sizi hangi ilaçları alıp hangilerini almayacağınız konusunda uyaracaktır. Özellikle kanı sulandıran ilaçlardan ve vitaminlerden mümkün olduğunca uzak durmanızı aspirin tarzı ağrı kesici ilaçları almamanızı telkin edecektir..

Bunun yanı sıra sigara, alko gibi alışkanlıklarınızı ameliyat öncesinde ve ameliyattan yine bir süre sonra kesmenizi ve kesinlikle kullanmamanızı doktorunuz isteyecektir.

Burun estetiği ameliyatı günü hastaneye gelirken baştan çıkartmalı giysiler giymeyeceksiniz. Gömlek tarzı önden iliklemeli kıyafetler giymeniz daha doğrudur. aynı zamanda hastaneye gelirken makyaj yapmayınız ve takılarınızı evde bırakınız.

Operasyon günü operasyona en az 6 saat hiçbir şey yenmemeli ve içilmemeli.

Burun estetiği ameliyatı günü en az bir saat önceden hastanede olmalısınız.

Burun Estetiği Ameliyat Teknikleri

Burun estetiği ameliyatları açık ve kapalı teknikler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu teknikler genellikle hastanın durumuna bağlı olarak değişmektedir. Kapalı burun estetiği ameliyatlarında daha kısıtlı işlemler yapılırken, açık burun estetiği ameliyat tekniğinde ise görerek daha fazla bölgeye müdahale edilmektedir.

Burun estetiği ameliyatı sırasında Burun yapısını oluşturan kemik, kıkırdak ve bağ dokusuna şekil verilerek burun istenilen şekle getirilmektedir. Aynı operasyonla burundaki nefes alma problemleride giderilerek hastanın sağlık olarak çektiği sıkıntılar bu operasyonla düzeltilmiş olur.

Burun estetiği ameliyatları sonrasında, ameliyat sırasında burna verilen şeklin korunması için burun üzerine plastik alçı yapılır. Göz altlarına morarma ve şişliğin önlenmesi için flaster bantlar konacak bu banların çıkarılması ise 3 – 4 günü bulacaktır.

Burun estetiği ameliyatlarında eskiden kullanılan ve hem hastaları hemde doktorlarını tedirgin eden burun tamponları artık kullanılmamaktadır.

Burun Estetiği Ameliyatlarında Kullanılan Anestezi Türü

Burun estetiği ameliyatları hastane koşullarında ve genel anestezi altında uyutularak yapılır.

Burun Estetiği Ameliyatları Operasyon Süresi

Burun estetiği ameliyatları operasyonda yapılacak işlemlere göre 2 saat kadar sürsede bu hastanın durumuna göre uzayabilmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatlarından Sonra İyileşme Dönemi

Burun estetiği fiyatları ameliyatlarından sonra hasta isterse aynı gün hastaneden taburcu olabilmektedir. Burun estetiği ameliyatları son yıllarda ağrısız, sızısız, kanamasız geçsede ameliyat sonrası komplikasyonlara bağlı olarak ameliyat sonrası morarmalar ve aşırı şişmeler gözlemelenebilmektedir.

Ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon yaşanmaması ile hasta ilk geceyi oldukça rahat ve sakin geçirecektir. Ağızdan alınacak doktorunuzun vermiş olduğu ilaçlar sizi oldukça rahatlatacaktır.

Op. Dr Teoman Doğan
http://www.teomandogan.com.tr/
https://www.instagram.com/drteomandogan/

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI