Ana SayfaYazarlarMerkür Gerilemesi, Yeniay, Bilgelerin Savaşı..

Merkür Gerilemesi, Yeniay, Bilgelerin Savaşı..

 Bilgelerin savaşı, Merkür gerilemesi ve yeniay.

 

11-17 Mayıs Haftası Astroloji Yorumları

 

Mars 12 Mayıs da itibaren İkizler burcuna yerleşerek sadece çağırışımların yarattığı belki de gerçek bir nedeni bile olmayan şeylere öfkelenmeyi, bilgiye ve öğrenilmiş değerlere karşı durana kızmayı, sivri dilliliği, birden fazla şeye konsantre olabilmeyi, taktikçi davranışların değerini hatırlatacak. Bilgiye ulaşmak için mücadele etmekle, eksik bilginin ezikliğini duyumsarken üzülmek, üzüntüyü agresyona çevirmek arasındaki sıkışmayı öğretecek.

 

Mars’ın olumlu yanını kullanmak için her zamankinden daha fazla çaba harcamak gerekiyor çünkü bu kez karşısında Satürn var. Ve bu tehlikeli ikilinin karşıt ve kare (yani olumsuz) açıları korkutucudur. İki bilgenin( ikizler/yay) ya da iki dedikoducunun savaşı kelimelerin silaha dönüştüğü bir cehennem yaratabilir. Bu cehennemde silahlar sözdür, yazılandır, ölen beyindir, düşüncedir, anılardır.

 

Hiç sokağa çıkmasanız, etliye sütlüye bulaşmasanız ne olur? Zihinsel dağınıklığınızın, panik havanızın, esneklikten yoksun yaklaşımınızın, diğer açından düşünememe halinin, ötekini anlayamamanın sebebinin Merkür gerilemesi olduğunu sanırdınız. Oysa Mars İkizler burcundayken Merkür retrosuyla karıştırılabilir benzerlikte zihinsel çöküş yaratabilir. Hele de karşısında Satürn varsa!

 

Susma ve susturulma haline yabancı değiliz. Türkiye Cumhuriyetinin doğum haritasında Merkür’ün tam önünde Satürn var, Terazi burcunda yani hak, adalet, ilişkiler, evlilik, yakınlar ve danışmanlarla ilişkiler ve düşmanlıklar alanında.  Eşin karşısında susmaya, düşmanca davrananın karşısında geri adım atmaya, hakkını arayamamaya, korkmaya, susmaya yabancı değiliz. Mars-Satürn karşıtlığı İkizler-Yay aksında gerçekleştiğinde; sert, vicdan yoksunu, depresif, hümantislikten uzak değer yargılarının ve inanışların dayatılması karşısında bilginin engellenemeyeceği düşüncesiyle karşı duruşu hatırlayacağız.

 

Son günlerde neye karşı inancınızı kaybetmeye başladınız? Başkalarını cezalandırmaya çalışırken kendinizi cezalandırmadığınıza emin misiniz? Hayatın anlamıyla ilgili kuşkularınız mı oluştu? Veya şimdiye dek görmediğiniz, duymadığınız şeyleri kabullenemediğinizi gözlemlediniz mi? İnançlarınızı ve insanlığınızı sorgularken karşınıza taraf olmanızı sağlayacak bir kanıt çıkacak. O kanıtın adı: Mars!

 

Mars’ın zekasını hafife almamanızı tavsiye ederim. Her ne kadar kafası karışık olsa da öfkeli anlarda aklının daha iyi çalıştığı rivayet edilir.

 

Mars İkizler burcuna geçip yola koyulduğunda, Satürn’e karşı durduğunda gözümüz başka yandaş aramalıdır. İki tehlikeli planetin savaşında yandaş yoksa kazanmış sayılanda kaybedecektir. Merkür İkizler burcunda  2 Mayısdan bu yana yol aldığı için bir hayli ilerledi. Ve 12 Mayıs da Ay-Neptün kavuşumu Balık burcundan Merkür’e hayal kırıklığını çağrıştıran, düşünce sistemimizi gözden geçirmemize sebep olan sert bir açıyla bağlanacak. İkizler burcundaki gezegenler iki ayrı burçtan güçlü saldırılar alıyor. Bu sadece İkizler burcunu ilgilendiren bir konum değil. İkizler, Yay, Başak ve Balık burçlarının ilk 10 derecesinde herhangi bir gezegeni, köşe noktası,  olan herkesi ilgilendiriyor.

 

Böylece ve yine en önemli ayrıntıyı hatırladık. Bir doğum haritanız var mı? İnternette ücretsiz yayınlanan yalan yanlış haritalardan değil, profesyonel bir doğum haritanız. Ve bu haritanın detayları dereceleri hakkında bilgilendirildiniz mi? Dereceler hakkında bilginiz varsa bundan sonraki olasılıklar hakkında da bilginiz var demektir. Makaleyi keyifle ve rahatlıkla okuyabilirsiniz. Bir doğum haritanız yoksa hemen doğum haritası seçenekleri hakkında bilgi isteyin.

İletişim:  astroakademi.com@gmail.com/

httpS://twitter.com/sukarakus

 

19 Mayıs da Merkür 13. derece İkizler burcunda geri hareketine başlayacak.

( Ki gerilemenin etkisi 5 Mayıs da başladı) 18 Mayıs’a kadar bekleyecek sabrınız varsa 12 Mayısda üzerinize gelen konuları aydınlığa kavuşturmak, tepki vermek için yeterince güçlü hissedeksiniz.

 

27 Mayıs not edilmesi gereken bir tarih. 27 Mayıs da Mars ve Merkür İkizler burcunda buluşacak ve güç birliği yapacaklar. Merkür gerilediği için; eski bir dostla güçleri birleştirmekten, yanlış anlayıp güç gösterisi yapmaya, eski bilgiler ve defterler içinde en işe yarayanına rastlamaktan iletişim araçları içindeki bilgileri kaybedip, öfkeye yenik düşmeye, eskiden bizi sinirlendiren ne varsa yeniden aynı duyarlılığı hissetmekten, kendi hatalı düşüncelerimiz ya da dikkatsizliğimiz nedeniyle kazalara açık olmaya kadar her olasılık sonuçlarıyla, seçimlerimizle yüzleşmeyi anlatacak. Aynı gün Neptün bir kez daha sis perdesi yaratan, hayal kırıklığına uğratan sert yüzünü gösterecek ve 12 Mayısda hafife aldığımız, hayat bu dediğimiz ya da kabullenip geçtiğimiz şeyler karşımıza daha büyük bir hayal kırıklığı olarak çıkacak. Veya 18 Mayıs da fazla ileri gittiysek olumsuz sonuçlarıyla karşılaşacağız. Dozu iyi ayarlamalıyız.

 

Zamanında tepki vermek, detayları incelemek, olasılıkları süzgeçten geçirip bir adım öne geçmek yapmamız gerekenler olmalı. Neptün, Mayıs sonuna kadar son derece güçlü ve etkili. Haziran başından itibaren silikleşmeye, Haziran ortalarından itibaren gerilemeye başlayana dek, “Mayıs’ın can yakan planeti” olarak anılacak.

 

18 Mayıs da Boğa burcunun 26. derecesinde Yeniay oluşuyor. Yeniayların yeni başlangıçlar getirdiğini hatırlatalım. 13-23 Mayıs arasında mal-mülk edinmek, benimsediğimiz kişiler arasına yenilerinin katılması, para kazanmaya başlamak, Dünya’yı nimetlerinden yararlanılacak, keyifli bir yer olarak algılamaya başlamak, birikim yapmaya başlamak, evlilik kararı almak olasılıklar. Gerilemenin hemen öncesinde 18 Mayıs ve öncesinde karar aldıysanız harika. Merkür, Jüpiter arasındaki uyum söz vermenin, imza atmanın şansıda beraberinde getireceğini anlatıyor. Venüs-Neptün uyumu seveceğiniz bir mülk veya dostun ya da partnerin hayalinizi gerçekleştirecek nitelikte oluşunu vurguluyor. Yeniay Çarşambadan itibaren yenilik yaratmaya başlayacak. Boğa, Başak, Oğlaklar ile bu burçların 26.derecelerinde herhangi bir gezegeni ya da köşe noktası olanlar en şanslılar.

 

Şansınızı ve gezegen etkilerini olabildiğince pozitif kullanacağınız bir hafta dilerim.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI