Ana SayfaYazarlarAy Tutulması ve T Kare Tetiklenmesi

Ay Tutulması ve T Kare Tetiklenmesi

14 OCAK HAFTASINDA AY TUTULMASI VE KORKUTAN TKARE TETİKLENMESİ

Haftaya sürpriz haberlerle başlayacağız zira uzun zamandır yangınlar, patlamalar, terör saldırıları ve kazalarla kendini gösteren Uranüs-Ay düğümleri TKaresi Ay’la tetikleniyor. Uranüs’le kavuşan Ay Koç burcuna özgü ani haberleri, öncülük edilen konulardaki fiyaskoları ve benliği ortaya koyarken daha agresif davranma eğiliminde olacağımızı anlatıyor. Öfkenin asıl temsilcisi Mars’da Koça burcunda yol alıyor. Bu yolculuk Uranüs’le kavuşmaya uzanacak ancak şimdilik aradaki mesafe uzun ve bu daha büyük bir tehditten adeta koruyor. Ancak öfkenin birikmesi de başka bir tehdit oluşturuyor. Mars içe atılan öfkeye, gerilimin tırmanmasına karşı uyarı işareti aynı zamanda. Amaca dönük hareketli eylemler, mücadeleler öfkenin doğru yönetilmesinin anahtarıdır. Satürn ve Mars arasında özellikle hafta sonu gerilimi yükselten bir kare açı (sert) oluşuyor. Bu savaş, tartışma, kuralları dikte etme ve cesurca karşılık bulma anlamına gelecek. İki gezegende oldukça güçlü konumda. Yine de kariyeri korumaya çalışmak, kuralcı ve disiplinli olmak hayat kurtarabilir. Sert açının toplumsal saldırılar, ölümlü kazalar şeklinde yansımaları olacaktır.

Salı ve Çarşamba Ay’ın Boğa burcundan geçişi sırasında Oğlak burcunda yığılma (stelyum) oluşturan gezegenlerin her biri hayatımıza sevimli bir renk daha katmak üzere tetiklenecek. Stelyum en az 3 gezegen arasındaki kavuşum açısıdır. Kavuşum olmayan durumlarda yığılmadan bahsedilemez. Oğlak burcunda Satürn, Merkür, Plüton, Güneş ve Güney ay düğümü 8 dereceden küçük orblarla kavuşum halinde.  Buradaki en güçlü gezegen Satürn Salı ve Çarşamba engeller karşısında mantıklı ve güvenliği sağlayan çözümler bulacağımıza işaret ediyor. Bu çözümler hayatımızda köklü değişiklikler yaratacaktır ilerleyen zamanlarda. Ve değişimi deneyimlerle harmanlamak, eski hatalardan ders çıkarmak en doğru, en anlamlı sonuca ulaşmamızı da sağlar.

Perşembe Güneş-Güney ay düğümü kavuşumu zirve yaptığında hafta başında tetiklenen Uranüs, Ay düğümleri TKaresi tekrar karşımıza çıkacak. Bu kez çözüm odaklı olmak ne denli işe yarayacak kavrayacağız. Kişilik ve ego çatışmaları sorunları yükseltirken bir tehdit daha oluşturur. Onun yerine mütevazi, ılımlı yaklaşımlar, benliği elbette ortaya koymak ama olgunluktan uzaklaşmadan tepki vermek en iyi seçim olacaktır.

Perşembe dikkatimi çeken bir başka detay; Ay İkizler burcuna yerleşerek Venüs ve Jüpiter kavuşumuna karşıt açı yapar. Bolluk, bereket, aşk ve iyimserlik duygularımızı simgeleyen şahane iki gezegenin Yay burcunda kavuşumu piyasaların yüzünü güldürecektir. Hepimize daha çok iyimserlik daha kolay mutlu olma gücü verecektir. Öte yandan Ay’la karşıtlık duygusal çatışmalar yaşanmasına, eleştirdiğimiz şeyleri sevmeye başlamanın doğru mu yanlış mı olduğunu düşünmeye götürecektir. Kendini salıvermek, aşka iyimserliğe taraf olmak elbetteki tercihimiz olmalı.

Cuma’nın ilginçliği düşüncelerimizde devrim yapmanın çok kolay olacağı bir zemini hazırlaması. Merkür, Plüton kavuşumuyla kariyerimizle ilgili net olmayan ve kararsız tutumları yenileyecek, evriltecek ve güç kazanacağız. Bu ebeveynle ilişkiyi de kökten değiştirmenin yararına işaret ediyor. Aynı gün Ay’da yengeç burcunda olacağı için domestik konular, aile içi ilişkiler önem kazanacak. Bir sorun varsa sona yaklaşıldığını ilişkilerinizde hissedeceksiniz. Bu sonun ne olacağını Cumartesi, Pazar net olarak anlayacağız. Çünkü Ay yengeç burcundan Oğlak burcuna karşıt açı yaparak ve tüm duygusal incinmeye hazır, aşırı sübjektif beklentili yanıyla engellere, kendisine karşı katı düşünenlere, güçlü kişilere meydan okumaya çalışsa da muhtemelen kırılacak. Duygularımız Ay’ın geçtiği evde kırılıp biraz içe dönecek. Aynı zamanda hafta başında ve ortasında tetiklenen TKare Ay ve Güneş’le tekrar tetiklenecek. Hafta sonunda büyük olaylar, büyük finaller veya krizler bizi bekliyor olacak. Duygu, mantık, bencillik arasında sıkışıp kalacağımız kesin. Bu üçlüyü ayırt etmekte zorlanacağımız da kesin. Tepkilerimiz her zamankinden daha acelesiz ve daha sağduyulu olmalı.

AY TUTULMASI

Stelyumlarda burçtan ziyade ev yerleşimini önemserim. Hafta sonundan itibaren Güneş Kova burcuna kendisi için huzursuz ama özgür bir alana geçmiş olacak ve stelyum bozulmayacak. Stelyum kavuşum açısı içindeki 3 gezegen ve daha fazlası demek olduğuna göre, Güneş Kova burcunda, Güney ay düğümü Oğlak burcunda deneyimin kazandıracağı özgürlük ve sıradışı çözümlerle ortamı canlandıracak. Güney ay düğümü Merkür’den destek alacak. Geçmişteki gibi davranmayı akıl yoluyla bırakmak veya eskiden olduğu gibi mantıklı davranmak çok mümkün. Gelecek hafta başında Ay daha egosantrik bir alana Aslan burcuna taşındığında T Kare daha güçlü bir şekilde tetiklenecek ve büyük meydan okuma başlayacak. Bunun bir nedeni de Ay tutulması elbette. Hafta başından itibaren etkisi hissedilen Ay tutulması ve T Kare git gite gerilmemizin, yürek sıkışmasının, sanki korkup kaçmamızı gerektiren bir şey varmış gibi hissetmemizin de nedeni. Yılın ilk Ay tutulması Aslan burcunun 0 derecesinde 21 Ocak 2019 TR saati ile 8:17 de gerçekleşecek. Tam da Uranüs-Ay düğümleri T Karesinin üstünde gerçekleşecek. Ay tutulmaları bir çeşit dolunaylardır. Çok güçlü dolunaylar. Etkisi 15 gün önceden başlar 15 gün sonraya kadar uzanır ve gelecek 1 ayı kapsar. Tutulma her zaman ayrılmak, bırakmak, sonlandırmak veya uzun zamandır aradığını bularak başlamak demek. Yeninin heyecanı olsun isterseniz ve tutulmayı iyi değerlendirmek isterseniz öncelikle yeniliğe ve köklü değişikliklere hazır olmalı, sürpriz sorunlar karşısında çaresiz hissetmek yerine evrenin size yeni bir yolculuk önerdiğini hatırlamalı, eskiyi sevgiyle bırakarak yeni yaşama ilerlemeyi seçmeliyiz. Alışkanlıklardan kopamamak, ilişkileri zorla fedakarlıkla sürdürmeye çalışmak, daha iyisini bulamadım diyerek işten ayrılmamak, evden taşınmamak, bebek sahibi olmak için uygun durumda olmadığınız halde aşırı çabalamak gibi enerji sarfiyatı yerine, akışa güvenmek, anda kalmayı başarmak ve olanın hayrına inanmak, hemen çözüme odaklanmak hem daha güçlü hissettirecek hem de Ay tutulmasının tadını çıkartmanızı sağlayacak. Tutulma Aslan, Akrep, Kova, Boğa yani sabit burçlar ile Yengeç-Terazi-Oğlak-Koç burcunun son 5 gününde doğanlar açısında da oldukça zorlayıcı ama başarı getirmesi çok mümkün. Dezavantajı avantaja çevirenler kazanacak. Kontrolü ele alabilmek için kontrolsüz yaşamı seçmeli ve akışa bırakmalı.

Mutlu haftalar…

HER HAKKI SAKLIDIR.

Su Karakuş

Uzman Astrolog

İletişim: astrolojikulubu@gmail.com

Telefon: 0 (505) 010 70 59

Astroloji Danışmanlığı almak için: http://www.sukarakus.com/nasil-astroloji-danismanligi-alabilirim/
Tarot Danışmanlığı almak için: http://www.sukarakus.com/nasil-tarot-danismanligi-alabilirim/

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI