Ana SayfaYazarlarTırnaklarıma mucize yaptım!

Tırnaklarıma mucize yaptım!

 Kırk yıl düşünsem böyle bir yazı yazacağım aklıma gelmezdi. Ama işte hayatta her şey olabiliyormuş, bu yazı da bunun en büyük ispatı oldu.

Kendimi bildim bileli, zayıf, habire çatlayan, iki katmanı birbirinden dudak gibi ayrılan, yumuşacık ve bütün bu sebeplerden dolayı asla uzun olamayan zavallı tırnaklarım vardı. Çocuk zamanımdan itibaren ilaçlar mı almadım, tırnaklarımı limonlara mı batırmadım, bulaşıkları bile eldivenle yıkamaya alıştım.
Ama gelin görün ki, ellerimi günde takribi 28 defa yıkayan bir insanım. Zaten ahı gitmiş vahı kalmış olan tırnaklarım ise oje bile sürülemez durumda, boynu bükük, kırık, kısacık birer gollum olarak kaldılar. Bu yüzden hiçbir zaman düzenli maniküre gitme alışkanlığı bile kazanamadım. Kaderime boyun eğmiş, tırnaklarımı böyle kabul etmiştim.
Taaa ki bir gün….
O tarihi bir yere not etmeliydim; hayatımda adeta bir dönüm noktası oldu! Yara bandı almak için bir eczaneye girdim. Kasanın yanında duran bir oje standı. Oje standının içinde bir yıldız gibi parlayan bir oje şişesi. Bir Sally Hansen 540 Frutti Petutie. Hayatımın hiçbir döneminde bir ojeyle böyle bir yakınlık kurmamıştım. İlgimi gören satış görevlisi yeni bir oje olduğunu ve daha rahat sürmek için kalın bir fırçası olduğunu anlattı. Doğal olarak fiyatını sordum. 11TL civarında bir rakam duyunca ani bir refleksle yerine koydum. Ah o kadın devamını getirmez olaydı!
Besleyici bir oje olduğunu söylemesi üzerine sohbet açıldı, bir psikiyatra anlatır gibi gözlerine bakmadan çocukluğumdan beri tırnaklarımdan ne kadar muzdarip olduğumu kaçırıverdim ağzımdan. Bunun üzerine hemen gıda takviyesi standına çekiştirdi beni, isimlerini aklımda tutamadığım onlarca şişe gösterdi. Gıda takviyelerine bugüne kadar hiç itibar etmesem de, herkesin basiretinin bağlı olduğu günler vardır ya, kabalık olmasın diye kadının sözünü “ilgilenmiyorum ben” diye kesemedim.
Uzun lafın kısası, bir yara bandı almak için girdiğim eczaneden, kadının müthiş satış yeteneği sayesinde poşetimde 11TL’lik bir oje ve tam hatırlamamakla birlikte 40TL civarında olduğunu tahmin ettiğim ve zayıf tırnaklarıma iyi geleceğini belirttiği bir Solgar Formula SNH şişesi, kalbimde ise “ulan yine dayanamadım” diyerek kendime kızmanın dayanılmaz vicdan muhasebesi ile ayrıldım.
Sonuç kısmına gelmek gerekirse, her türlü ürüne gereksiz bir muhalefet gösterme potansiyeline sahip olan ben, hayatımda ilk defa uzunca bir süreyle istediğim uzunlukta tırnaklara sahip olabildim. Güzel tırnaklara (en azında eskiye nazaran daha güzel tırnaklara) sahip olmanın daha kadınsı hissetmeye ne kadar tatlı bir katkısı olduğunu tecrübe ederek anladım. Bir aydınlanma yaşadım bile diyebilirim!
Bu güzel hisler eşliğinde koşar adımlarla güzel tırnaklarıma 2 yeni renk Sally Hansen oje alarak kendimi kutladım ve ezcacı hanımefendinin söylediği gibi düzenli olmasa da zaman zaman küçük gıda takviyesi kürleri uygulamanın o kadar kötü bir şey olmadığını artık kabul ettim.
Bu yazımın bazı kısımları gizli reklam gibi dursa da hiiiç öyle olmadığını size garanti edebilirim. Tırnaklarımla mutlu olmanın verdiği güdüyle bu iki ürünle olan tecrübemi bütün kadınlarla paylaşmak istedim. Teşekkürler Sally Hansen ve Solgar Formula SNH 🙂
Önemli not: elbette ki eczacınıza/doktorunuza danışmadan kafanıza göre gıda takviyesi almayınız, bahsettiğim gıda takviyesinin size uygun bir ürün olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI