Ana SayfaYazarlarGevşemiş Göbek ve Çatlaklar Kaderiniz Değil.

Gevşemiş Göbek ve Çatlaklar Kaderiniz Değil.

Karında fazla kilolar nedeni ile göbekli bir görünüm, çok kilo alıp vermek veya doğum sonrası gevşeklik, fazlalık, çatlaklar olabilir. Bu durum kadınlar için sorun olmaya başlar.

Karında sadece yağ fazlalığı söz konusu olduğunda, bu yağlar liposuction yöntemiyle alınır. Son zamanlarda Lazer ve Radyofrekans yardımı ile yapılan liposuction yöntemleri % 10-20 kadar  cilt gerginliğinin artmasına yardımcı olsa da maalesef deri elastikiyetini kaybetmiş hastalarda tatmin edici estetik bir sonuç elde edilememektedir. Liposuction ancak deri elastikiyetinin iyi olduğu durumlarda uygundur. Son zamanlarda özellikle spor yapmış kadınların karın kaslarının daha belirgin olabilmesi için daha özel ve incelikle yapılan karın kaslarının anatomisi iyi bilinerek planlanan liposuction ameliyatları daha estetik sonuçların alınmasına olanak vermektedir.  ( High definition Liposuction ).

Ancak karında sarkma, gevşeme, çatlak şikayetleri de mevcutsa karın germe operasyonundan söz etmek gerekecektir. Kadınların nerede ise tamamı karın germe ameliyatlarına karşı ön yargılı ve isteksizdir. Özellikle son 10 yıl içersin de gelişen ameliyat teknikleri ve yöntemleri sayesinde karın germe ameliyatı korkulacak bir ameliyat olmaktan çıkmıştır. Hastalarımız 5-7 gün içerisinde gündelik hayatlarına dönebilmektedirler.

Karın germe ameliyatların da hastalarımız genellikle kadındır. Bununla birlikte erkeklerde de aşırı kilo alma sonucunda karın derisi ve kaslarında oluşan deformasyona bağlı olarak karın sarkması ve gevşemesi olabilmektedir. Aşırı kilo alındığında yada hamilelikte karın içi basıncın  kısa sürede hızla artması nedeni ile karın ön duvarını yapan ve iç organları içerde tutarak karnın düz görünmesini sağlayan kasların arasında bulunan dokular yırtılır, kaslar birbirinden ayrılır ve içerden organların itmesi ile karın dışarı çıkık ve sarkık görünür. Bu durumda karın sadece yağlanmaz,  ayrıca kasların araları açılır ve sarkar. Ayrıca deri elastikiyeti çok iyi olmayan kişilerin karınlarında yoğun çatlaklarda oluşur. Karın ön duvarında oluşan çatlakların ailesel yatkınlıkla olduğunun bilinmesi aşırı kilo alıp vermekten kaçınılması önleyici etkisi çok fazladır.


Karın germe ameliyatı (abdominoplasty), genel anestezi altında yapılır. Ameliyatta mini karın germe ve karın germe olmak üzere iki yöntem uygulanır.

Mini karın germe, sadece göbek deliği altında kalan bölgenin gerilmesidir. Bel ve kasıklara etkisi olmaz, göbek deliğini düzeltmez. Çatlaklara etkisi sınırlıdır. Ama yapılan kesik daha küçüktür, iyileşme daha hızlı olur. Bütün problemi sadece karın altıyla sınırlı olan nadir hastalara önerilir. 

abdominoplasti ise karın duvarının ileri derecedeki deformasyonu olan vakalarda kullanılır. Bazı vakalarda önceden işaretlenen ve genellikle sezeryan yerinden bir kesi ile girilerek zayıflamış olan karın kasları ve varsa fıtığı tamir edilir. Karnın ön duvarını oluşturan kasların arasındaki gevşeme daraltılır ve karın duvarı gerilerek küçültülür. Sonuçta bel inceltilmiş yani doğumdan önceki boyutlarına gelmiş olur.
Son yıllarda karın germe ameliyatı yaparken ameliyat sonrası iyileşme süresini azaltmak ve karın ön duvarına daha iyi şekil verebilmek için ameliyatın başlangıcında iyi planlanmış bir liposuction yapıyoruz. Liposuction sonrası hastanın içi çamaşırının içinde kalacak şekilde planlanmış ameliyat kesisi ile karın ön duvarı hazırlanıp, göbek altı bölge çıkarılır. Korunan göbek deliği belirlenen yeni yerinden çıkarılarak dikilir. Estetik olarak daha iyi sonuç veren hastanın bel kıvrımını iyice çıkaran, hastanın göbek altı bölümünde hafif bir ayva göbeği görüntüsü olacak şekilde yandan germeli karın germe yöntemi  ameliyat sonrası son derece güzel ve estetik sonuç vermektedir. Bu ameliyatta göbek üstü bölüm çok açılmadan yapıldığı için karın ön duvarında yapısının bozulması sonucu ayrılmış karın kasları da onarıldığından ameliyat sonrası hastanın karın ön duvarı sanki spor yaparak karın kası yapmış gibi gösterebilmekteyiz. Karın germe ameliyatı ile göbek altında kalan yapısı bozulmuş. sarkan ,derinin  fazlası yağlarla birlikte alınır. Deri gerilerek aşağı çekilir ve fazla bölümü alınır. Yenilenen karın derisi yeni yerine dikilir. Ameliyat yaklaşık 1,5 – 2,5 saat kadar sürer. Ayrıca  göbek altı bölümdeki, çatlakların tamamından bu ameliyat sayesinde kurtulmak mümkün olabilmektedir.


Endoskopik karın estetiği, daha sınırlı kişide yapılır. Sadece küçük deliklerden girilerek yapılan kas gevşemesinin tedavisidir. Kişinin cildinde sarkma olmaması sadece kasda gevşeme şikayeti olmalıdır.

Ameliyat sonrası: Mini karın germe ve endoskopik karın estetiğinde iyileşme süreci daha hızlıdır. 2 –3 günde guncel yaşama dönülebilmektedir. Estetik karın germe ameliyatından sonra hastalar 1 gün hastanede yatar ve 3-5 gün kadar evinde dinlenir. Yatağa bağlı olmak yerine fazla olmamak şartıyla dolaşma ve günlük aktivitelerini yapması önerilir. 1 hafta sonra günlük hayata dönebilir. İlk hafta görülen şişlikler ve morluklar normaldir ve zamanla azalmaya başlar. Ancak şişliklerin tümüyle geçmesi ve ameliyatın kesin sonucunu görebilmeniz için 1-2 ay beklemeniz gerekir. 3-4 hafta kadar korse giymek gerekir. Alınacak dikiş yoktur, ayrıca son zamanlarda karın germe ameliyatlarında daha iz kalması amacı ile özel geliştirilmiş kitlene bilen dikişler sayesinde yara izleri çok iyi olmaktadır. Biz ayrıca birkaç çeşit lazeri ( İyileştirme lazerleri) Ameliyat sonrası erken dönemde yara izinin en iyi şekilde olması için kullanmaktayız. Tüm bunların birleşimi, yara izinin çok  az kalmasına neden olur.

Karın germe ameliyatı sadece estetik düzelme sağlamakla kalmayıp bozulmuş anatomik yapıyı onararak pek çok fonksiyonel bozukluğun düzelmesini sağlamaktadır. Sırt ve bele asılı duran iç organlar, karın duvarı önden destek olamadığı için sarkarak bel ve sırt ağrılarına, barsaklarda ki sarkma sonucu dolaşım bozukluğuna yol açtığından sindirim bozuklukları ve hazımsızlık şikayetlerine yol açar. Hazımsızlık ve gaz şikayetleri doğum yapmış pek çok kadında mevcuttur

Karın germe ameliyatı sadece düz ve estetik bir karın değil aynı zamanda daha sağlıklı ve sorunsuz bir anatomik yapı sağlar.

Sevgiyle Kalın 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI