Ana SayfaYazarlarMilano`nun Maskülen Yanı

Milano`nun Maskülen Yanı

 Milano kadınından, zevklerinden, olmazsa olmazlarından, stillerinden bahsetmiştim peki ya Milano erkeği? O, nasıl giyinir, favorileri nelerdir, vazgeçemediği aksesuarlar nelerdir ve gerçekten söz edildiği kadar şık bir erkek midir?

Benim gözlemlediğim kadarıyla İtalyan erkeği, hakkında yapılan bütün komplimanları sonuna kadar hak ediyor. Özellikle Milano Fashion Week (Men) haftasında erkekler bayanları gölgede bırakacak kadar şık oluyorlar. Renk konusunda ise oldukça cesurlar. Hani bizde olduğu gibi “erkek adam bu renk giyer mi?” denilen olay Milano erkeğinde pek yok. Kırmızı pantolonda giyer, pembe fularda takar. Onun için, renk konusunda herhangi bir kısıtlama yok. Ama ne olursa olsun en önemli verdikleri konu tabiri caizse “jilet gibi” görünmektir.

 Üste oturan ceketler, ütülü gömlekler ve boru paça pantolonlar Milano erkeğinin vazgeçilmezidir. Aynı tercih kış sezonunda paltolar içinde geçerli. Hatta bu sezon, Zara’nın dar kesimli, militer paltoları oldukça revaçta. E İtalyan erkekleri en az bayanları kadar formuna özen gösterdiği için bu tarz dar kesimli paltoları taşıma konusunda da oldukça başarılılar. Zaten gündüz vakti pek çok erkek elinde deri spor çantasıyla gezdiğinden bu durum çokta şaşırtıcı değil.

Bahar aylarında ise, beyaz resmen pantolonlardaki krallığını ilan ediyor. Lacivert ceket ve beyaz pantolon kombinasyonu ise en sık karılaştığım ikili. Ayrıca Milano erkekleri bu görüntülerini tamamlamak için pantalonlarının paçalarını kıvırıp mokasen ayakkabı giymeyi tercih ediyor.

 

Akseuarlarda ise yaz, kış asla vazgeçemedikleri en önemli parça, şallar. Daha doğrusu boyna sarılan her türlü aksesuar ( atkı, fular…). İster spor, isterse klasik bir stil tercih etsinler mutlaka son dokunuşlarını boyunlarına bir şal sararak  tamamlıyorlar. Bazı tercihler tuhaf bir görünüm oluştursa da benim genel olarak beğendiğim bir stil.

İtalyan erkeklerinde dikkat ettiğim bir başka özellik ise t-shirt yerine gömleği tercih ediyor olmaları. Yani havalar ısındığı zaman bile t-shirt – jean kombinasyonu yerine gömlek – jean kombinasyonu daha çok tercih ediliyor. Öyle yapılmasa bile t-shirt’ü ceketle kullanmayı tercih ediyorlar. Açıkçası salaş görünüm oldukça nadir rastlanan bir stil. Onları, "oversize" bir üstle veya pantolonla görmeniz neredeyse imkansız.

 Sonuç olarak “İtalyan erkeği çok şık giyinir” cümlesine sonuna kadar katıldığımı söylemek istiyorum hatta size fotoğraflarla da belgeliyorum.:) Geçen sefer Milano Fashion Week (Men) etkinliğine yaz mevsiminde denk gelmiştim şimdi Ocak ayında yapılacak olan etkinliğede gitme fırsatım olacağından kış zamanı defilelere nasıl geldiklerini fotoğraflamak için süper bir fırsat olacak. Çektiğim fotoğrafları mutlaka paylaşacağım.:)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI