Ana SayfaYazarlarLes Benjamins

Les Benjamins

 Les Benjamins, İngiltere’de doğmuş, oldukça genç olmasına rağmen hatırı sayılır başarılara imza atmış bir  T -shirt markası. Her ne kadar oluştuğu yer belli olsa da dünya çapında pek çok adresi bulunan markanın arkasında 26 kişilik yaratıcı bir ekip var. T-shirt ile ilk tanışmam sosyal medya sayesinde oldu ve daha sonra markanın Executive Direktörü olan Nihat ile tanıştık. T-shirtler ilk bakışta oldukça havalı olmasına rağmen kendi hikayesini kendi tarzını da çok güzel bir şekilde yansıtıyordu fakat Nihat tasarımlardan örnekler gönderince bu durum bir adım daha öteye geçti. Kalitenin ne kadar önemli olduğunu harika ambalajlarıyla bir kez daha anladım. Evet, sonuç olarak bu  bir T-shirt fakat hem paketlemeye hem de kullandıkları materyallere o kadar önem veriyorlar ki T-shirt’e dokunduğunuzda “ Tamam” diyorsunuz, elimde uzun yıllar kullanabileceğim bir parça var. Ne olursa olsun en basit üründe bile kalitenin, emeğin ve yaratıclığın yarattığı fark önemli.

Hatta T –shirtler ile çekim yaparken bana modellik konusunda yardımcı olan bir erkek arkadaşım “ Ben bunu alıyorum haberin olsun.” dedi. ( ve aldı gitti hain=)) Bende bu yeni markayı biraz daha yakından tanımak istedim ve Nihat`a merak ettiğim soruları sordum.

Les Benjamins markasından bahsedecek olursak…

T-shirt pek çoğumuz için gardrobumuzun en kıdemli üyesi. Les Benjamins yılların eskitemediği bu güçlü parçayı nasıl yorumluyor ?

İlk önce marka hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum; Les Benjamins 2011 yılında İngiltere’de kuruldu, oldukça genç  bir oluşum. T-shirt’ le ilk koleksiyona başlandı (su anda kapsül koleksiyondan satışlarımız devam ediyor Nisan ayı itibariyle bütün koleksiyon satışa çıkacak) Ekibimizde her ulustan arkadaşlarımız var  bu da gerçekten büyük bir yorum zenginligi kazandırıyor.

 T-shirt denilince  genelde çok daha basit, günlük şeyler aklımıza geliyor. Yapılan styling kadar kombindeki T-shirt’ lerinde buna büyük bir etkisi var. Elimizde senin de dedigin gibi çok güçlü ve üstünde rahat oynayabileceğimiz bir parça var. Burada gösterdiğimiz şey, en basit gözüken bir ürünle bile bu kadar farklı şeylerin yapılmasının mümkün olduğudur. İşte bu yüzden ürünlerin herkesin ilgisini çekecegine inanıyoruz.

Basic t-shirtler yerine markanızın esprili bir dille dokunduğu farklı baskılar görüyoruz. Özellikle bu tarz T-shirtler tercih etmenizin sebebi nedir ?

Açıkcası tam anlamıyla mizahi T-shirtler yapmıyoruz, bizimki tamamen temalar üstünden yürüyen daha funky ürünler. Basic T-shirtlerimiz ise “Core” line’ımızda mevcut. Onlarında üstünde işçilik ve detaylar diğer basic T-shirtlere kıyasla oldukça fazla. Graphic Tee olarakta bizce büyük bir açık var, markaların çoğu birbirini kopyalıyor ya direk bir pop ikonu kullanıyor ya da erotik imajlar tercih ediyorlar.  Biz bu işe tamamen farklı bakıyoruz, tasarım bunlarla kısıtlı olmamalı, T-shirt çok daha zengin, ucu açık bir parça. Biz Les Benjamins ekibi olarak bu tabuları yıkıyoruz diyebilirim.

” Be Famous or Dead”  koleksiyonuzun yaratıcı sürecinden biraz bahseder misiniz?

“Be Famous or Dead” koleksiyondaki 3 temadan biri; her temada bir slogan ve mesaj üstünden gidiyoruz. ” Be Famous or Dead”  tahmin edildigi gibi sadece pop icon’lardan yola çıkan bir tema değil, ama o tür imaj ve grafiklerde mevcut. Oluşum sürencinde ise kendi alanındaki en güçlü imajları ve hayvanları kullandık, hatta Benjamin Franklin`de bunların içinde. Ya en iyi ya da hiç, bunun agresif fakat güçlü bir tavır olduguna inanıyoruz. Bu temaya gelen ilgi gerçekten büyük bu yüzden bir sonraki koleksiyonda da bu temayı koruyarak yeni ürünlerle gelebiliriz.

Sizce sıradan bir T-shirt ile tasarımcı eli değmiş bir T-shirt’ün arasında ne gibi farklar var ?

Uçurum… bu farkı modayla ilgisi olmayan  biri  bile rahatlıkla ayırabilir. Ana hatların dışında, detaylar ürüne son şeklini veren ve kişilik kazandıran unsurlar. Bu detaylar, Les Benjamins’te çok yoğun şekilde bulunuyor hatta paketlememize kadar konsept çalışılıyor,  çünkü sunumunda kaliteli olması gerektiğine inanıyoruz.  Bahsettiğimiz bu farkı görmenin en iyi yolu ise herhangi bir T-shirt’le tasarımcı elinden geçmiş olanın yan yana konulması.

Les Benjamins markasını kimler tercih etmeli ?

Klişe bir cevap vardır ya; modayı takip eden herkes… Bizim için bu geçerli değil. Çünkü Les Benjamins günlük trendlerden çok kendi trendini oluşturarak modaya yaklaşıyor. Bu T-shirt konusunda oldukça yenilikçi bir hareket diyebilirim. Gece dışarı çıkarken, gündelik ya da plajlarda kullanılabilen,kullanım alanı oldukça geniş T-shirtler sunuyoruz. Elbette styling bu konuda önemli bir etken. Les Benjamins’in tasarımları yeni bir şey arayan herkesin kesinlikle ilgisini çekicektir .

Size ilham veren isimler var mı?

Açıkcası örnek aldığımız bir isim veya bize “bu” ilham veriyor diye bişi söylemem mümkün degil,çünkü Les Benjamins tamamen bir harman.  Tasarım ekibi tabi ki bir moodboard hazırlıyor fakat isimlerden daha çok key-word’ler üstünden yürüyorlar herhangi bir ikon seçip ya da sokaktaki  trendi tamamen benimsenmesi gibi bir durum yok, çogu T-shirt markası kendisini bu şekilde kategorize ediyor fakat bu bizim için geçerli değil, ilerde farklı şeyler yapmayı düşündüğümüz için Les Benjamins sadece T-shirt markası diye bir kısıtlama da yapmak doğru olmaz.

T-shirt son zamanlarda moda haftalarında da sıklıkla (özellikle skinny pantolonlarla) tercih edilen bir parça. Sizce T-shirt ile şık olmak mümkün mü?

Kesinlikle mümkün.  Seçilen T-shirt’ün ve  yapılan kombininde bu aşamada büyük etkisi var. Seninde söylediğin gibi skinny kot , güzel bir loafer ve üstüne ‘Les Benjamins’ gayet şık ve spor bir duruş yaratıyor. Bunun en büyük etkeni, T-shirt’ü bilinen  kalıptan çıkartacak farklı kesimler ve duruşu tamamen degiştiren  kalıplar.  Tabi, eğer üstünde baskı varsa kullanılan tekniklerde bir o kadar etkin oluyor. Her üründe kesinlikle el işçiliginin ve üretim kalitesini, kullanılan materyalin kalitesini görmek mümkün. Genelde baskılı T-shirtler’de ikonik resimler ve pop imajları kullanarak dönemsel trendler takip ediliyor, Les Benjamins tamamen kendi oluşumunu  hem temalarıyla hem de baskılarıyla belli ediyor diyebilirim.

Yakın bir zamanda Berlin`de gerçekleştirelecek olan Bread & Butter’a katılıyorsunuz. Nasıl bir hazırlık süreci geçiriyorsunuz,  neler planlanıyor?

Fuarlar bizi  heyecanlandırıyor. Konsept bir marka sunduğumuz için fuardaki hareket ve yapacağımız sunumunda aynı sekilde etkili  olabilmesi için bu konuya çok önem veriyoruz. Bread & Butter öncesinde  katılacağımız“Who is on Next “ fuarı var. Ona da aynı şekilde hazırlanıyoruz, ikiside arka arkaya olacağı için koşuşturma şimdiden başladı. Konsept için “militer” bir tavır planlıyoruz, tabi tasarım ekibimiz sürekli çalışıyor ve yeni fikirler duruma değişkenlik katıyor bu yüzden şimdilik kesin bişi söylemem mümkün değil ama kesinlikle fuarlarda büyük bir ilgi bekliyoruz.

Son olarak Les Benjamins ekibinin ufukta yeni projeleri var mı?

Ekibimiz çok yetenekli ve istekli bu yüzden de yeni projeler ve fikirler sürekli gündemimizde.  Her yeni üründen sonra ise harika geri dönüşümler alıyoruz ve bu durum bizi  daha da motive ediyor.  Projelerimiz arasında fuarlardan sonra Londra HQ yanında ilk mağazamız için çalışmalara başladık, bunun dışında fuar dönüşü kış koleksiyonu için çalışmalarına başlanılacak. Bizi hem sosyal medyadan hemde websitemizden takip edip kendinizi  marka hakkında güncel tutabilirsiniz.

http://www.lesbenjamins.co.uk/

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI