Çek Beni!

 Diyelim ki siz bir moda tutkunusuz ve diyelim ki bir gün dünyanın en önemli moda haftlarından birine gitme fırsatınız oldu. Paris, Londra, New York,  Milano fark etmez. Tommy Ton ( Jak & Jil) orada, Phil Oh (Street Peeper), Scott Schuman ( The Sartorialist) ve daha pek çok fotoğrafçı  orada, pusuda ve en iyi kareyi yakalamak için bekliyorlar. Ve siz popüler olma yolundaki ilk adımınızı atmak üzeresiniz , üstelik belki birde bloggersınız ve bir blogger için fotoğrafçıları peşinden sürüklemek kariyerinin nokta atışlarından biridir. Peki nasıl olacak bu iş? Nedir onların ilgisini çeken, nedir dergilerde, stil bloglarında boy göstermenizi sağlayacak olan ip uçları? Hazır mısınız, maddeler halinde anlatıyorum.:)

Not: Haftaya da kıyafet tercihleri konusunda fikirler vereceğim.

Sokak modası fotoğrafçıları iki gruba ayrılır.

a- İlham verici, şık stilleri çekenler

b- Önüne geleni çekenler

A. İlham Verici, Şık Stilleri Çekenler

Bahsettiğim grup en iyi fotoğrafçılardan oluşur ve yılların verdiği tecrübe ile bir bakışta kimi çekeceklerine karar verirler. Detay onlar için önemlidir. Kimi sizi doğal halinizle çekmeyi tercih ederken kimi sizi yönlendirmeyi tercih eder ki bu bahsettiğim dergiler için daha çok geçerlidir çünkü kıyafet ön plandadır. Bu bahsettiğim kategoriye girenler A team fotoğrafçılardır bkz. Yukarıda saydığım isimler. ( İsterseniz ufak bir araştırmayla daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.)

B. Önüne Geleni Çekenler

Yeni nesil makinasını kapıp gelenler veya bu işe yeni başlayanlar. Henüz tecrübeleri olmadığı için her farklı kişiyi hatta defileye gelen herkesi hiç ayırt etmeden çekerler (hatta parmağını düğmeden çektiğinden bile şüpheliyim.) Avantajı var mıdır? Kimse sizi çekmezse onlar mutlaka çeker ve bir yerden başlamış olursunuz.

Peki siz neler yapmalısınız?

1– Farklı olun ama ne kadar?

Şık bir farklılıkla,gözü rahatsız eden farklılık arasında ince bir çizgi var. Moda haftalarında en çok göze çarpan bu! Belirli farklılıklar gözü rahatsız eder, mesela tepeden tırnağa saçma sapan kıyafetlerle,saç stilleriyle gelen pek çok insan var ama fotoğrafı çekilen bir veya iki kişi olur ki oda bahsettiğim B grubuna giriyor. Kurnaz olup stilinizdeki detaylarla kolayca farklılık yaratabilirsiniz. (Ayakkabı,çanta,kolye vs) Ama bu farklı seçimin sizin önünüze geçmesine izin vermeyin, bir bütün oluşturmaya çalışın yoksa sadece aksesuarınızı çekerler.

Styletao.com

 2- Pahalı markalara gerek yok.

Elbette hepimizin bütçesi,alım gücü farklı ama inanın eğer styling konusunda bir yeteneğiniz yoksa bütün markaları da giyseniz fark etmez. Belki bir kaç pahalı parçanız olabilir ama bunları çok rahat bir şekilde diğer parçalarla kombinleyebilirsiniz. Popüler markalar yerine yeni yetenekler iyi bir alternatif olabilir ya da normal mağazalardan aldıklarınızla harika kombinler yaratabilirsiniz. Unutmayın iş sizde bitiyor.

3- Poz verin ama çeksinler diye beklemeyin

Evet görev başarıyla tamamlandı ve herkes peşinizde. Peki nasıl davranmalısınız? Her şeyden önce snob olmayın fotoğrafınızın çekilmesine izin verin eğer defileye de girmiyorsanız bu iş için biraz zaman ayırın. Çünkü dergiler için çalışan fotoğrafçılar sizi kendi belirledikleri,arkada kalabalığın olmadığı yerlere götürmek isteyeceklerdir ya da kimisi kafasında çekmek istediği poz için sizi yönlendirecektir. Bu durumlar için zamanınızı ayırın ama asla onlar sizi çekmiyorken ortalarda dolanmayın, arada kaybolmak iyidir. Güler yüzlü ve konuşkan olmakta iyidir bu sayede pek çok fotoğrafçıyla tanışabilirsiniz ama çok samimi olmayın yani “nolur beni çek” imajını vermeyin o zaman ilgiyi kaybedersiniz. Ama ayarını tutturursanız emin olun bir dahakine sizi çekmek isteyecek bir çok fotoğrafçı olur.

Styletao.com

4- Kartvitiniz mutlaka olsun ve karşı taraftan da isteyin

İsminizin bilinmesi çok önemli ne iş yaptığınız hiç önemli değil ama iletişim bilgilerinizin olduğu bir kartvizit mutlaka olsun. Bunun pek çok avantajı var. Öncelikle adınız bilinir ve iletişim bilgileriniz sayesinde pek çok bağlantı kurabilir, projeler için teklif alabilirsiniz. Düşünün fotoğrafınız yayınlandı ama isminiz yok veya editör sizi beğendi bir proje ya da röportaj için ulaşmak istiyor ama elinde bilgi yok. Bir de bazı durumlar da isminizin yanlış yazılma riski var çünkü o aceleyle isminizi tam anlamıyorlarsa duyduklarını yazıyorlar. Bu yüzden yanınızda kartınız olursa böyle bir yalnışı da engellemiş olursunuz. Karşınızdakinden kartvizit istemeniz ise sizin hangi bloglarda, hangi dergilerde çıktığınızı bulmanızı kolaylaştırır. Fotoğrafım çekildi ama kim bilir nerde çıkıcak diye düşünmez, saatlerinizi harcamazsınız. İsterseniz yanınızda ufak bir defter taşıyın fotoğrafçının kartviziti yoksa bile çalıştığı yeri not alabilirsiniz.

5- Dünden hazırmış gibi hemen eliniz belinize gitmesin.

Fotoğrafınızı çekerlerken hemen elinizi belinize koyup, tuhaf hallere bürünmeyin bundan hiç biri hoşlanmıyor ama tabiki belli bir duruşunuz olsun. Mesela bacaklarınızı çapraz yapıp,kollarınızı rahat bırakırsanız ve birazda kafanızı eğerseniz bu poz en geçerli pozdur. Ama sakın kasılmayın zaten bazı fotoğrafçılar size nasıl poz vermeniz gerektiğini gösterecektir ama dilerseniz sokak modası sitelerine de göz atabilirsiniz.

Styletao.com

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI