Ana SayfaYazarlarYine, Yeniden Şehrin Caz Hali

Yine, Yeniden Şehrin Caz Hali

Vapurların balıkçılarla,

Seyyar satıcıların kornalarla,

Kedilerin martılarla atıştığı,

Her köşesi farklı tınlayan şehre,

Caz geri geldi.

Şehrin Caz Hali

Akbank`la 24. kez İstanbul`da…

23 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 24. Akbank Caz Festivali’nin programı geçtiğimiz hafta Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı`nın ev sahipliğinde Hilton ParkSA Otel`de yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

Bu yıl yaklaşık olarak 300 sanatçının yer alacağı Akbank Caz Festivali`nin en dikkat çeken isimleri arasında bir grammy ve iki altın küre ödüllü Jamie Cullum, ünlü piyanist Kenny Barron, İngiliz kontrobas sanatçısı Dave Holland, bir diğer ünlü kontrabasçı Grammy odüllü Christian McBride, gectiğimiz yıl “Rolling Stone” dergisi tarafından yılın “En İyi Bağımsız Sanatçı”sı seçilen Chet Faker, trompetin yeni nefesi Ibrahim Maalouf, müzik dünyasının en iyi caz vokallerinden Mario Biondi, China Moses ve Dillon gibi dünyaca ünlü sanatçılar yer alıyor.

Bu sene tam bir yıldızlar geçidi olacak festival için Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, `Festival çerçevesinde, aralarında özellikle ülkemizde çok büyük ilgi ile beklenen isimlerin olduğu dört usta caz sanatçısını ağırlayacağız. Jamie Cullum, Festival`in en mühim isimleri arasında. Bu yıl, iki mühim ustayı beraber aynı sahnede izleyeceğiz, Kenny Barron & Dave Holland ikilisi cazseverlere unutamayacakları bir konser verecek. Bununla beraber, caz müziğinin yaşamını sürdüren en iyi kontrbasçılarından biri olarak kabul edilen Christian McBride grubu ile 24. Akbank Caz Festivali`nin konuğu olacak. Son olarak, ülkemizde ilgi ile beklenen cazın parlak sesi Chet Faker da müzikseverlere unutulmaz bir konser verecek. Ayrıca Festival programımızda Türkiye-Polonya diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümü olması gerekçesiyle Leszek Mozdzer, Marcin Masecki gibi mühim Polonyalı müzisyenler de bulunuyor.” dedi.

Bigalıartık bir festival klasiği haline gelen ve bu sene altıncısı düzenlenen “Kampüste Caz” programı için ise “3-14 Kasım tarihleri arasında 9 değişik şehirde gerçekleştirilecek konserlerle cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturacak. Büyük ilgi gören “Liselerde Caz Atölyeleri” ile gençlere caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma imkanı sunmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. 

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de aynı konuya değinerek, bu sene tıpkı İstanbul gibi dinamik bir programla izleyicilerle buluşmaya hazırlandıklarını `İstanbul`un her an canlı, değişik zenginlikleri bir arada taşıyan, herkesi büyüleyen havası caz müziğine çok fazla yakışıyor. Biz de İstanbul`un enerjisini, dinamizmini, o büyülü havasını cazın değişik renkleriyle daha da zenginleştirmek için bir defa daha yola çıktık. Şayet festival İstanbul`la sınırlı kalmıyor. Etkinliklerimizi İstanbul dışındaki şehirlerimizde de yaygınlaştırıyoruz. Festival`in en mühim etkinliklerinden biri olan Kampüste Caz ile, 3-14 Kasım tarihleri arasında Gaziantep, Adana, Kayseri, Başkent Ankara , Eskişehir, Edirne, Çanakkale ve İzmir`de de cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle biraraya getiriyoruz.’ sözleriyle ifade etti.

Bu sene festival kampsamında yapılan bir başka yenilik ise son yıllarda popülerliliği giderek artan Deezer üzerinden bir Akbank Caz radyosu kurulması. Böylece bu platformda festivalde yer alan sanatçıların seçkilerine kolaylıkla erişilebilecek. Platformda ayrıca, şimdiye dek düzenlenen tüm Akbank caz festivallerinin direktörlüğünü üstlenen ve gectiğimiz yıl kaybettiğimiz Mehmet Uluğ için de özel bir çalma listesi oluşturulmuş. Mehmet Uluğ anısına ayrıca özel bir gece düzenlenecek ve gecenin bilet geliri, Kaş`ta Mehmet Uluğ adına kurulan Muzik Evi`ni destekleme fonuna aktarılacak.

23 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Nardis ve Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi gibi İstanbul’un birçok farklı kültür merkezi ve sanat platformunda cazseverlerle buluşacak.

Festival’in kapsamlı programı Akbank Sanat Resmi İnternet Sitesi`nde; biletler biletix’te.   

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI