Ana SayfaYazarlarAbartıdan Uzak Canlı Renkler

Abartıdan Uzak Canlı Renkler

 
Fulya İlkmen, İstanbulun kendine has rengini, şehrin gizemli büyüsünü ve ancak şehri derinden hissedenlerin görebileceği desenleri, tasarımlarıyla öne çıkarıyor. Soyut desenlerin somut hale geldiği parçaların tasarımcısı Fulya İlkmen ile Trendus okurları için röportaj yaptım. Ve tabii sonbahar/kış 2014 – 2015 koleksiyonundan karelere de yer verdik!
 
Kısaca kendini anlatır mısın? Nasıl başladı tasarım maceran?
Kendimi bildim bileli ilham almak, keşfetmek ve tasarımlarımı kağıda dökmek beni çok mutlu etmiştir. Koç Üniversitesi’nde İşletme okurken de içimdeki keşfetmek ve yaratmak isteğiyle yazları Londra’da Central Saint Martins’de moda tasarımı kurslarına katılmaya başladım. İşletme eğitimim biter bitmez, Istituto Marangoni Milano’da Moda Tasarımı bölümüne girdim. Çok yoğun bir eğitimin ardından İstanbul`a döner dönmez işletme eğitimimle tasarımlarımı birleştirerek kendi markamı yarattım. Koleksiyonlarımda rahat ve giyilebilir parçalar tasarlıyorum. Tasarımlarımı deri ve kendi tasarladığım soyut desenlerle zenginleştirip, abartıdan uzak duruyorum. 
 
Bu sezon trendleri neler olacak? 
 
14-15 Sonbahar Kış koleksiyonlarında 60’lı yılların formlarını sıkça görebiliriz. Bunun yanı sıra deri, yün, örgü ve suni kürklerin öne çıktığı bir sezon olacak. Desenler bu sezon da sıkça karşımıza çıkacak, özellikle geometrik ve soyut desenler. Son senelerde gördüğümüz sportif şıklık trendi de yükselerek devam etmekte. Renk olarak haki, mürdüm ve siyah gibi ağırbaşlı renklerle fuşya ve pudra gibi neşeli tonlar bu sezonda bir araya geliyor. 

Desenlerine bayılıyorum. Bu sezonda yarattığın desen nasıl ortaya çıktı?

Çok teşekkür ederim:) Desen tasarlamak benim için terapi gibi, desenlerimde özgürce kendimi ifade edebiliyorum. Bu sezon desenlerimi oluştururken koleksiyonun temasindan yola çıktım, ilk olarak temaya uygun formları ve renkleri tasarladım, daha sonra kendi yorumumu da katarak desenlerimi oluşturdum. Desenlerimin benim için en önemli özelliği herkesin kendine göre farklı bir açıdan görebilmesi. Birinin çiçek olarak gördüğü deseni bir başkası bambaşka şekilde yorumlayabiliyor. Farklı yorumların ve bakış açılarının tasarımlarımı zenginleştirdiğini düşünüyorum.

 

 
Nelerden ilham aldın?

Genelde tasarımlarımda soyut kavramlardan ilham alıyorum. Beni etkileyen, üzerinde düşünmeme neden olan soyut kavramların rengini, şeklini ve yoğunluğunu tasarımlarıma aktarıp somutlaştırıyorum. Bu sezon da şehrin yarattığı kaos ve aitlik duygusunu soyut bir şekilde ele alarak tasarımlarımıolusturdum. 

Siyah elbiseler ve deri karışımı göze çarpan detaylar arasında. Bu zamansız parçaların tasarımı nasıl oldu? Kendine özel ritüelin var mıdır? 

Tasarlamaya başlamadan önce ilham aldığım etkenleri ve sezonun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak koleksiyonun temasını oluşturuyorum. Formları, desenleri ve renkleri de belirledikten sonra oluşturduğum moodboardlara uygun olarak çok sayıda çizim yapıyorum. Çizim yaparken kesinlikle yalnız kalmam ve kendimi rahat hissettiğim bir yerde olmam gerekiyor. Daha sonra çizimlerim arasından 15 look seçiyorum. Koleksiyonun yaratım sürecinde tutarlılığa ve parçaların birbiriyle uyumuna önem veriyorum. 

Martha Graeff`in giydiği ve yabancı basında da bolca yer alan ceketin modeli bu sezonda da yer alıyor. Bu ceket modeli senin hit parçan mı? Diğer koleksiyonlarda da mutlaka yer alır mı diyorsun?



 
Martha Graeff’in giydigi ceketin fulyailkmen markasıyla özdeşlestiğini söyleyebilirim. Markanın temel fikrini çok iyi yansıttığını düşünüyorum; rahatlıkla hem gündüz hem gece giyilebilir, form olarak çok sade olmasına rağmen farklı desenleriyle dikkat çekici ve özgün olmanızı sağlıyor. Bu yüzden her sezon bu modeli o sezonun desenleriyle mutlaka koleksiyonuma ekliyorum. 


 
Trendus okurları için yeni sezonda dolabımızda yer alması must have olan 5 parça seçer misin?
 
1.Desenli bomber ceket
2.Suni kürk detaylı deri ceket
3.Deri detaylı mini etek
4.Yün veya örgü hırka formlu elbise
5.Mürdüm rengi bir parça

 
Fulya İlkmen tasarımlarını nerede bulabiliriz? 

Markama Bilstore mağazalarından ulaşabilirsiniz. Online olarak alışveriş yapmak isterseniz fulyailkmen.com`a girebilirsiniz. Ayrıca lidyana.com ve 365ist.com `dan da markama ulaşabilirsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI