Ana SayfaYazarlarKış aylarında estetik operasyonlar nelerdir

Kış aylarında estetik operasyonlar nelerdir

 

Birçok insan genellikle içinde bulundukları tempo ve tatil planları yüzünden yaz aylarında estetik ameliyata zaman ayıramaz. Estetik cerrahi konusunda zamanlamaya önem verenler "Bu ameliyatı yaptırmak için yılın en iyi zaman nedir?" sorusunu çok sık sorar. Estetik cerrahi ameliyatları için en ideal zamanlar genellikle sonbahar ve kış aylarıdır.

Kış dönemi yüz germeden liposuctiona, her çeşit estetik cerrahi için en ideal zamandır. Soğuk havalar daha kalın ve vücudu örten giysiler giymeyi gerektirir ve böylece şişlikler ve morluklar gizlenebilir. Şallar, atkılar ve şapkalar yüz gerdirmenin, yüzde lazerle leke tedavisinin, burun estetiği nin izlerini etkili bir şekilde saklayabilir. Hırka ve kazaklarsa vücuttaki göğüs büyütme / küçültme, liposuction ve karın germenin getirdiği bariz değişiklikleri kamufle eder. Bütün estetik ameliyatlardan sonra dinlenmek ve güneşten uzak durmak çok önemlidir ve kış, bunu yapmak için oldukça kolay bir dönemdir. Çoğu iş yeri kış zamanı durgunlaştığı için izin almak da kolaylaşır. Böylece iyileşme dönemi çok rahat ve sıkıntısız geçer.

Meme büyütme ve karın germe ameliyatı sonrası

Birçok kişi meme büyütme ya da karın germe gibi prosedürlerden iyileşme süresinden dolayı sürekli ertelemektedir. Bu yüzden yaz aylarındaki güzel havalarda evlerinde oturmak istemeyen kişiler için kış aylarının soğuk günleri ideal bir seçim olacaktır. Böylece hem evinizde dinlenip kolayca iyileşebilir hem de ameliyat sonrasında günlük hayata döndüğünüz zaman kalın giysiler ve aksesuarlarla ameliyat izlerini veya pansumanları rahatça gizleyebilirsiniz. Ayrıca bütün ameliyat prosedürleri sonrası iyileşme sürecinde yapılması gereken bandajlar, destekli kıyafetler ve cerrahi sonrası hastaların tarafından giyilen diğer özel iç çamaşırları gibi işlemleri barındırırlar. Bütün bu işlemleri yazın bunaltıcı sıcaklarında yapmak yerine kış aylarındaki soğuk havalarda yapmak süreci kolaylaştıracaktır.

Cilt gençleştirme operasyonları

Kış aylarının diğer büyük avantajı ise kış güneşinin nispeten daha düşük yoğunluğa sahip olmasıdır. Yaz aylarının uzun günlerinde UV ışınlarından kaçmak nerdeyse imkânsız olsa da kış aylarında cildimiz güneşin bu ışınlarından çok fazla etkilenmemektedir.  Bu yüzden lazer gençleştirme veya mikrodermabrazyon gibi operasyonlar sonucu cildin UV ışınlarına duyarlı olmasından dolayı kış ayları daha uygundur.

Estetik ameliyatta zamanlama çok önemli

Zamanlamayı bireyin rahatsızlığı belirler, bu yüzden bütün plastik cerrahi prosedürü yılın bütün zamanlarında uygulanabilmektedir. Tecrübeli cerrahın elinde sonuç değişmese de iyileşme süreci boyunca hastanın konforu ele alındığında bazı operasyonlar için kış ayları daha uygun olmaktadır.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI