Ana SayfaYazarlarDoğal Görünümlü Göğüs Büyütme Estetiği İçin Öneriler

Doğal Görünümlü Göğüs Büyütme Estetiği İçin Öneriler







Normal
0




false
false
false

TR
JA
X-NONE




































































































































































Meme büyütme estetiği sonrası göğüslerin doğal görünmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiği hastaların en merak ettiği konudur. Bu konuda dikkat edilmesi gereken çok önemli kriterler tabi ki var. Bunların en başında alanında tecrübeli bir plastik cerrahın seçilmesidir. Bunun için daha önce estetik operasyon geçirmiş olan tanıdıklarınızdan referans alabilirsiniz. Eğer daha önce estetik operasyon geçirmiş bir tanıdığınız yoksa internet ve sosyal medya üzerinden estetik operasyon geçirmiş kişilerin verdiği referanslardan yararlanabilir. Cerrah seçimi en doğal görünümlü ve çekici göğüslere sahip olmanın en önemli kısmıdır.

Memenin boyutu doğal görünmesi için çok önemli

Göğüs büyütme estetiğinin doğal görünmemesinin en önemli sebeplerinden birisi meme büyüklüğünün kişiye özel ayarlanmamış olmasıdır. Plastik cerrahınız göğsünüzün doğal görünmesi için hangi boyuta getirilmesi gerektiğini mevcut meme dokunuz ve göğüs duvarının ölçülerinize hesaplayarak planlamalıdır. İdeal göğüs boyutu kişinin boyu, kilosu, göğüs çevresinin genişliği, kalça genişliği ve var olan meme botuna göre hesaplanarak belirlenir. Dar göğüs çerçevesi ya da dar kalçası olan bir kadında çok büyük göğsün doğal durması pek mümkün değil.

İmplant seçimi de çok önemli

Silikon jel, meme dokusuna en yakın implantlardır. Bu yüzden günümüzde birçok cerrah silikon jel kullanılmasını tavsiye eder. Bunun dışında saline implant seçeneği de mevcut. Var olan meme dokusu ve kişinin tercihine göre damla ya da yuvarlak stil implant tercih edilebilir. Eğer implant kullanılarak meme büyütme işlemi yapılacaksa cerrahınız ile birlikte hangi şeklin sizin için daha uygun olduğuna birlikte karar verebilirsiniz.

İmplantI meme dokusu ve göğüs duvarının arasında yer alan pektoral kas altına ya da meme dokusunun altında ve pektoral kas üstüne yerleştirebilir. Pektoral kas altına yerleştirilen impantlar mamogram çektirme ve emzirme esnasında çok daha kullanışlı olur.

Meme implantı ile göğüs büyütmede dikiş izleri konusunda endişe etmeye hiç gerek yok. Dikiş izlerini görünmeyecek şekilde memenin alt kısmına açılacaktır. İyileştikçe ince bir çizgi haline gelerek fark edilmeyecektir.

Otolog yağ transferi yapılabilir

Vücudun uyluk, karın, kalça gibi bol yağ hücresi içeren kısımlardan liposuction yöntemi ile alınan yağ hücreleri memenin içine enjekte edilebilir.

Dolgu malzemeleri ile göğüs büyütme

Eğer yeterli meme dokunuz varsa dolgu malzemeleri meme büyütme doğal görünüme en çabuk ulaştıracak yöntemlerden birisidir. Ortalama 15 – 20 dakika içinde dolgu malzemesi enjekte edilerek göğüslerinizi dolgunlaştırabilir, ameliyatsız ve dikişsiz bir şekilde gündelik yaşantınıza dönebilirsiniz. Hyalüronik asitten oluşan geçici dolgu malzemeleri ile büyütülen göğüsler 9 ile 18 ay boyunca şeklini muhafaza edebilir. Bu sürenin ardından tekrarlanması gereken operasyonda hasta isterse göğsünün boyutuna yeniden karar verme hayal ettiği gibi büyütüp küçültme fırsatına da sahip olur.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI