Ana SayfaYazarlarYaza Merhaba, Limonata!

Yaza Merhaba, Limonata!

Hadi biraz eğlenelim!

Ayağımı çatlatalı 2 hafta oldu. Bu sürece düğünüm de dahil olunca, biraz sıkıcı oldu. Takım elbiseli dilenci gibi kız arkadaşımın elinden bohçayla dolaşıp altınları toplamaktan başka seçeneğim yoktu. Daha da acı olan, size bu yazıyı yazmamam ya da en azından Bodrum`dan yazıyor olmalıydım. Ama tatilimizi iptal etmek zorunda kaldık.

Bütün arkadaşlarım kendini çimlere atmışken ben ancak kendimi yatağın bir ucundan diğer ucuna atabiliyorum. Bu kadar yeter, bir şeyler yapma vakti. En basit, en ferah, en serinletici, en çabuk ve en az ayakta durarak ve hiiç alışverişe çıkmadan mükemmel limonatanın peşine düştüm.

Mükemmel Limonata
Malzemeler

8 Limon
500 Gram şeker
Taze nane
1 Litre su
 

Hazırlanışı

Limonlarınızı yıkayın. Derince bir tencere ya da herhangi bir kaba 600 ml kadar sıcak su doldurun.

Limonlarınızı içine atın. Suyun sıcak olmasının sebebi limonları rendeledikten sonra bu sayede limon suyu elde edecek olmamız. Daha sonra bundan limon şurubu yapıyoruz.

Limonlarınızı tek tek alıp rendelemeye başlayın. En ince, en küçük rende ile yapmanız gerekiyor. Limonun kabukları iri iri olmamalı ve beyaz zarı rendelemenizi pek tavsiye etmem. 

Rendelediğiniz her limonu sıcak suyun içerisine geri koyun. Tüm limonları rendeleyip suyun içerisine geri koyduğunuzda suyunuz neredeyse limonata gibi sapsarı olacak.

Limonları sudan çıkarın ve kabınızı ocağa alın, limonlar rendelenene kadar muhtemelen suyunuz ılımıştır. Ocağın altını açın ve 400 gram beyaz toz şeker ilave edin.

Limonlarınızı ortadan kesin ve suyunu sıkmaya başlayın, ardından da buzdolabına kaldırın. 

Rendelenmiş limon kabuklarını 100 gram şeker ile (hemen hemen 1-2 avuç kadar) karıştırın ve nazikçe yoğurmaya başlayın. Kısa sürede hamurumsu bir kıvama gelecekler.

Kaynattığınız limon sulu şeker karışımının altını kapatın ve oda sıcaklığında ya da balkonunuzda soğumaya bırakın. Sıcaklığı gitmeden buzdolabına koymayın.

Ben tüm malzemeleri yaklaşık 1 saat kadar beklettim. 

Şimdi yapmamız gereken rendeleyip şekerlediğimiz limon kabuklarıyla, sıktığımız limonları bir araya getirmek. Güzelce karışmalarını sağlayın. Bu sayede çok daha aromatik bir limonata elde ediyoruz.

Çok ince bir süzgeçle limotanızı süzdürün ve kalan limon rende tortularını tüm suyunu bırakana kadar kaşıkla ezin. 

Ardından yaptığımız limon şurubu ile karıştırın. Tatlı ekşi bir limonatanız olmuş olmalı. Şimdi her şey yolunda ise su ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ben totalde 350-400 gram kadar su ilave ederek kendi damak tadıma göre ayarladım. Böylece 1 litre su kullanmış oldum.

Limonatanız eğer çok ekşi olduysa, şeker yerine su ilave edin. Böylece hem daha az şeker tüketmiş, hem de daha çok limonata elde etmiş olursunuz. 

Afiyet olsun!

Afiyet olsun ve ekmeksiz yiyin!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI