Ana SayfaYazarlarYalnızlığın tedavisi = Şeker

Yalnızlığın tedavisi = Şeker

Terk edildim okurlarım, terk edildim. Kız arkadaşım arkadaşlarıyla meyhaneye gidince ben yapayalnız kaldım. Önce öğrenci evine dönüş yapıp kuru kuru makarna yedim, üstüne de bira iştimalskdjasa!

 

Şimdi o meyhanede olunca, canım ne alaka bilmiyorum irmik helvası istedi. Saat 23:30, aman bir telaş. Evde irmik var mı? Var efendim var, bu göbek boşuna yok. Boşuna birlikte olduğum kadın yaşadığımız 8 ayda 8 kilo almadı ya. Zaten helvayı yapması 3 dakika falan sürüyor, lafı uzatmayalım. Buyrun mutfağa.

 

Muskatlı İrmik Helvası

Malzemeler

 

400 gram irmik

400 gram süt

200 gram şeker

50 gram tereyağı

2 tutam tarçın

1 tutam muskat

1 paket dolmalık fıstık (ne kadar çok, o kadar iyi)

 

Hazırlanışı

Listenin uzunluğuna bakmayın, işe koyulun. Tencere ya da tavanıza tereyağını ekleyin. Tereyağı eridiğinde üzerine dolmalık fıstıklarınızı ekleyin. Şöyle 1 dakika falan rengi değişsin, ardından irmiği ilave edin.

 

İşin püf noktası bol bol çevirmekte. Alın tahta kaşığı elinize, ocağın altını kısın, evirin çevirin verin kaşığı.

 

Sütü herhangi bi kaba alın, üzerine şekeri ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Üzerine toz tarçını ekleyin ve muskatı rendeleyin. Bu küçük muskat eklemesi hem anne helvasından farklı bir yöne gitmemizi sağlayacak, hem de tarçınla harika bir uyum yakalayıp ağzımıza burnumuza vurucak.

 

Şeker eridiğinde helvanın üzerine ekleyin, biraz ses çıkartıp reaksiyon gösterecek. Sonra kapağını kapatın usul usul pişmesini bekleyin. Pişmesi de bir saat sürmüyor, yalnız bırakmayın 2 dakikada falan sütü içine çeker. İşte o zaman hazır demektir. Altını kapatın, 1-2 dakika kadar da demlenmesini bekleyin ve tabii ki sıcak servis edin.

 

Ekmeksiz!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI