Ana SayfaYazarlarYalnız kek, tek kişilik Brownie

Yalnız kek, tek kişilik Brownie

Hayat devam ediyor, yalnız ya da birlikte. Ama genel olarak hep yalnız. O yemek masasından bu masaya, Karaköy`den Galata`ya derken bir sürü insanla bir sürü şey paylaşıyoruz, ama günün sonunda kabul etmeliyiz ki, hepimiz yalnızız.

Kazanla aşure pişiren bir nesilden geliyor olsak bile, artık kimse, en azından benim tanıdığım kimse, o kadar gürültü patırtı sevmiyor. Artık hayatlar daha küçük, daha küçük, daha tek kişilik. Keşke daha da tek kişilik olsa.

İngiltere`nin birbirinden güzel marketlerinden Sainsburry de mesela; tek kişilik parti paketi, tek kişilik salata, tek kişinin yiyebileceği kadar meyve, tek kişilik yemek paketleri satılıyor. Hani eskiden Alaman`dan gelenler anlatırdı ya, "Karpuzu dilimle, domatesi taneyle alıyorlar," diye; hah, işte o aslında çok güzel bir şey.

Bu yüzden ben de bugün tek kişilik, tek porsiyonluk, asla bozulmayacak; çünki yapıp hemen tüketeceğiniz bir brownie tarifi yazıyorum. Hem tarif tek kişilik olunca yapması kolay, bir o kadar da hızlı oluyor. Çikolatalı tariflerde aslında kakao bolca kullanılsa da ben bıçakla kıyılmış Nestle çikolatayı tercih ediyorum. Aklınızda bulunsun…

Tek Kişilik Brownie, malzemeler:

80 gr Nestle çikolata (bence Nestle Classic Bitter)
5 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
3 pecan cevizi

Hazırlanışı
Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
Çikolatanızı parçalara bölün, sonra bıçak kıyması yapar gibi -fıtı fıtı- toz hale getirin. 
Pecan cevizlerinizi kırın ve  parçalayın. Ne kadar dişinize gelmesini isterseniz o kadar büyük bırakın.
Karıştırma kabında tüm kuru malzemenizi birleştirin; yani un, tuz, çikolata, kabartma tozu, şeker ve pecan cevizi. 
Malzemelerin üzerine 2 tatlı kaşığı zeyinyağını ilave edin, karıştırın. İsterseniz mug, isterseniz fırına dayanıklı küçük bir kaseye alıp fırına verin. Hatta isterseniz yaptığınız karıştırma kabında bile pişirebilirsiniz. Ben, Pana Cotta için kullandığım kaseleri kullandım.
So, thats all folks! 10 dakika 200 derecede fırınlayın ve tek kişilik brownie`niz yemeye hazır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI