Ana SayfaYazarlarMeyvenin dibine vurmak Pt1, Elma!

Meyvenin dibine vurmak Pt1, Elma!

Of of, ne hayat. Son yazımın başlangıcı "ayağım çatlayalı 2 hafta oldu". Malesef bu yazıya benzer bir başlangıç yapmak zorundayım.

Çatlayan sol ayağım iyileşti, ama guess what? Diğer ayağımdaki bağlar kopalı 2 hafta oluyor. Evlendiğimden beri önce sağ elimi burktum, sonra sol ayağım çatlattım daha sonra boğaz alerjim sebebiyle 1 hafta sadece süt ve çorba ile beslendim en sonunda da sağ ayağımın bağlarını koparttım. Artık kurşun döktürmekten ziyade geriye kalan son seçenek kurşun sıktırmak herhalde.

Sağlık problemleri sebebiyle en güzel yemek yapma, en güzel yemek yeme mevsiminin bir kısmını kaçırıyorum. Yaz herzamanki gibi çok cömert, kış ne kadar yağmursuz geçse de tüm manavlarda yaz sebze meyveleri bizimle flört etmeyi bekliyor. Hadi onları yalnız bırakmayalım. 

Bu ara moda bi diyet var, şekersiz beslenmek. Hem bu diyete uygun, hem yaz meyveleri ile basitçe yapılabilecek 3 tarifim var. İlki ile başlıyoruz, elmalı kek diyebiliriz adına ama bu daha çok kekli elma!

Kekli Elma
Malzemeler

6 elma, benim tercihim yeşil olanlardan, kütür kütür
3 yumurta
200 ml/ 1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon
Bi tutam tuz

Hazırlanışı

Fırınınızı alt üst ısıtma ile 180 derecede ısıtmaya başlayın.

Elmaları iyice yıkayalım, sonra rende ya da bıçakla kesebildiğimiz  kadar ince ve tek parça dilimlere ayıralım. Yeterince ince keserseniz, bir tepsi dolusu dilimlenmiş elmanız olacak. Güzelce tepsiye yayın ve yarım limonu üzerine sıkın. Bu elmalarınızın hem kararmasını engelleyecek hem de çok daha ferah bi tat katacak.

Yoğurma kabı ya da tezganızda un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir araya getirin. Güzelce, naif naif toz malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Daha sonra üzerine zeytinyağını ekleyin ve yumurtaları kırıp silikon spatula ya da tahta kaşık ile sert sert karıştırın.

Herşey birbirine karıştığında son dokunuş olarak 1 tatlı kaşığı tarçını ekleyin ve kek kalıbına aktarın. Kullandığınız kek kalıbı yuvarlak değil dikdörtgen ve derin olmalı. 

Malzeme listesine uyacak olursanız karışımınız kek kalıbının yarısından biraz azını dolduracak, bu doğru hareket. Esas güzel olan kısmı ise şimdi başlıyor.

Elma dilimlerinizi isterse düzgün düzgün ister benim gibi, gelişi güzel karışımın üzerine doldurun. Tüm elmalarınızı eklediğiniz tepeleme dolacak.

Şimdi elinizi korkak alıştırmadan elmaların tam ortasında bastırın. Hamurunuz elmalarla dans edip, hatta ilişkiyi ikinci aşamaya geçirmeye başlarsa doğru gidiyoruz demektir. Bunun ile hem kekimize daha dağınık bir görüntü katmış, hem de yerken dilimin elma kısmı bittiğinde sıkıcı hamurla başbaşa kalmamızdan kurtaracak bizi.

Son olarak yarım tatlı kaşığı tarçını kekin en üst katmanıyla buluşturun ve 40 dakika kadar fırınlayın.

Ekmeksiz yiyin ve afiyet olsun!

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI