Ana SayfaYazarlarEn tatlı pazarlar, pişiyle başlar!

En tatlı pazarlar, pişiyle başlar!

Ne haftaydı ama, bitmek bilmedi. 19 Mayıs da dahi gece 3`e kadar çalıştığımı söylersem yalan olmaz. Ama iyi haber, konkuru aldık. Haftanın son iş gününü siz de benim gibi hafta sonu kahvaltısını düşünerek geçiriyorsanız, hem de bu kahvaltıyı evde yapacaksanız size çok basit, çok ucuz, çok hızlı ve çok tatlı bir tarifim var.

Beşiktaş `Kahvaltıcılar Sokağı` ya da Giritli İdilika`ya ne zaman gitsem hemen bir tabak pişi geliyor. Kahvaltıda genelde hiç yalnız olmadığımızdan bu tabaktan kişi başı düşen pişi sayısı 1.5 falan. Bununla ne doyulur ne mutlu olunur. İşte biz de tam burada devreye giriyoruz. Evinize gelen misafilerinizi pişiye doyurun arkadaşlar. Kahvaltı salonlarında bulamadıklarını, sizde bulsunlar. Bunun için iki yöntem var; ilk yöntem hamurunuzu açıp kızartmak, bu 10 dakika falan. İkinci yöntem ise pijamarla en yakın fırına gidip, "1 ekmek hamuru alabilir miyim?" demek. Yani, eğer sabah sabah hamur yoğurmakla uğraşmak istemiyorsanız, kalkın fırına gidin. Sonrasında tek yapmanız gereken kızarmış yağın içerisinde küçük hamurların iki yüzünü de 15 saniye kadar pişirmek.

Sınırsız Pişi
Malzemeler

500 gram un
200 gram yoğurt

1 çay kaşığı tuz
1 silme yemek kaşığı maya 
1 yumurta


Hazırlanışı

Bu tarifi yapması çok basit, bu blogdaki en basit ama en lezzetlilerden birisi. Fazlaca un kullanacağımız için derince bir karıştırma kabına ihtiyacımız var.

Yoğurt, yumurta, maya ve tuzu karıştırma kabına alın birbirleriyle kaynaştırmaya başlayın. Çok köpürtmeye gerek yok.

Unu eklerken parça parça eklerseniz karıştırmak daha kolay olacaktır. Ölçü ile ya da göz kararı karışıma azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. 

Yoğurma işlemini tek elinizle yaparsanız diğer elinizle sürekli olarak un ilave edebilirsiniz.  Doğru kıvam hamur ele yapışacak şekilde bırakmaktır, ekmek hamuru ele yapışır. Cookie ya da pizza hamuru gibi düşünmeyin. Hamurunuzu, büyüklüğünün 2 katına çıkana kadar üstü kapalı bir kapta dinlendirin. 

Dinlendi mi? O zaman hamuru elinizle yuvarlak yuvarlak koparmaya başlayın, cevizden biraz büyük olacak şekilde yeterli. Kopardığınız hamurları kesme tahtası üzerinde hafif unlayıp elinizle açın, herhangi bir oklavaya gerek yok. Hatta açmaya çalışmayın, düzleyin yeter.

Yağınızın altını sonuna kadar açın ve temiz yağ kullanın. Tamamen kızdığına emin olmadan pişiyi içine atmayın ve ocağın altını kısmayın. Hamurları yağa attıktan sonra ocağın başından ayrılmayın, maksimum 15 saniye kadar pişecekler.

E hadi, doğru sofraya içeriden bekliyorlar! 
PS: Ben bunları kendi yaptığım çilek reçeli ile servis ettim, tavsiye ederim!

Ekmeksiz yiyin ve afiyet olsun!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI