Ana SayfaYazarlarEn İngiliz Pudding, Yorkshire!

En İngiliz Pudding, Yorkshire!

Pudding deyince aklıma kulak memesi kıvamında mümkünse çikolatalı tatlı geliyor. Küçük yaşlardan beri hem annem yapardı, hem de parayı bulunca hemen bakkaldan karton kutuda olanlardan alıp ucunu keser emmeye başlardım. Hala da bayılırım.

 

Ama İngiltere ve İngiliz Mutfağı ile tanıştıktan sonra puddinge olan bakış açım değişti. Pudding bizim için tatlıyken adamlar domuz kanı ile yapılan sosise de pudding diyor (Black Pudding) ya da geleneksel Sunday Roast`larının yanında ekmek niyetine servis ettikleri hamura da (Yorkshire Pudding). Merak etmeyin bu yazıda Black Pudding`ten çok bahsetmeyi düşünmüyorum. Ama daha önce yazdığım Sunday Roast yazısında gümbürtüye giden ve ayrı bir anlatımı hak eden Yorkshire Pudding`i eminim siz de, yaptığınız herkes de bayılacak. Yorkshire Pudding  hem çok basit, hem de tüm öğünlerin yanında tamamlayıcı olabilecek basit bi lezzet.

 

Yorkshire Pudding

Malzemeler

200 ml süt

200 gram un

4 yumurta

1 tutam tuz

Yapacağınız sayıya göre her pudding için 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

 

Kap, kaçak

Teflon muffin kalıbı

Çırpma teli ya da mixer

Büyük kase

 

 

Hazırlanışı

Muffin kalıbınızdaki her alana 2 yemek kaşığı ay çiçeği koyun ve 180 derecede fırına verin. 15 Dakika kadar yağlar kızaracak.

 

Büyük bi kasede 4 yumurta, 200 ml süt, 200 gram un ve 1 tutam tuzu tek tek ekleyerek çırpma teli ile karışıtırın. Yorkshire puddingin püf noktalarından biri iyi çırpmaktır. Bu yüzden eğer çırpma teli ile yeterince iyi/hızlı yapamıyorsanız mixer ile karıştırın.

 

Karışımın doğru kıvama geldiğini anlamak için metal bir kaşığı içine batırın ve çıkartın. Eğer kaşığın arka yuvarlak yüzeyinde bir süre damlaya damlaya kalıyor ve hava kabarcıkları oluşuyorsa tamam demektir.

 

Bu esnada yağ da kızmış olacak, çok dikkatli olarak muffin kalıbınızı alın ve karışımınızı kalıplara tek tek dökmeye başlayın. Yağ çok kızgın olduğundan dökmeye başladığınız gibi olduğu yerde pişmeye başlayacak.

 

Tüm kalıpları doldurduktan sonra 20-25 dakika kadar fırında pişirmeye devam edin. Eğer işiniz yoksa fırının karşısına oturup içinde hiç kabartma tozu olmayan bi hamurun nasıl fırınınızın tepesine kadar büyüdüğünü izlemek hayret verici 🙂

 

Afiyet olsun ve ekmeksiz yiyin.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI