Ana SayfaYazarlarYaşam Profesyonelleri

Yaşam Profesyonelleri

Profesyonellikle amatörlük arasındaki farkın ne olduğunu düşündünüz mü hiç? Genel tanımdaki gibi, sadece “yapılan işten bir kazanç sağlanıp sağlanmaması” mı? Yani kazanç hedefin yoksa, sadece yapmak ya da keyif almak için yapıyorsan amatör sayılıyorsun. Peki, gerçekten bu kadar basit mi aradaki fark? Para kazananlar profesyonel ve kazanamayanlar amatör mü? Hem her zaman kazanç demek para mı demek? Bazen para etmeyen fikirler, duygular, başka kazançlar getirmez mi? Zenginlik nedir? Mutluluk nedir?

Biraz felsefe herkese iyi gelir!

Bazı amatörler, yaptığı işe kendini öyle verir, öyle şevkle yapar ki, hedeflemese bile kazanç kendiliğinden gelir, bir bakmış profesyonel olmuş… Bazı profesyoneller, kafayı sadece para kazanmaya takar, işten duyduğu hazzı, gelişimi, merak ve coşkuyu kaybeder yavaş yavaş, e sonra para da gelmez olur, bir bakmış amatör olmuş! Profesyonellik, amatörlere tepeden bakarak, yaşam boyu taşınabilecek bir sıfat değildir, hep taze tutmak, ciddiye almak, işin hakkını vermek gerekir… Kazanç beklentileri olmadığı halde profesyonelliğe doğal geçiş yapan amatörler de, tüm bunları işe duydukları aşk gereği yapar zaten!

İşte profesyonellik olur da, yaşamda olmaz mı? Olur. Yaşam profesyonelleri, yaşamın hakkını verenlerdir. Eğleniyorsa eğlencenin, çalışıyorsa işin, aşıksa aşkın, muhalifse kavganın hakkını verirler. Beklentiyi, çıkarı, kazancı düşünmek yerine, bugüne odaklanmak başarıya giden en keyifli yoldur aslında, yaşamın her alanında!

Yaşam koçları bu yüzden danışanlarını hedeflere boğmak yerine soru sorar, uzun bitmez tükenmez sorular… Kişinin o yaşına kadar kendine sormadığı soruların cevaplarını almasını ve neyle mutlu olduğunu anlamasını sağlamak için… Kişi gerekli cevapları bulunca, hedefte revizyon gerekiyorsa kendi kararını verir zaten ve başarı grafiği kendiliğinden yükselir!

Yaşam Koçları yaşamayı öğretir, iş ve özel hayat arasındaki dengeyi, kişinin içinde var olan mutluluk ve başarı anahtarlarının yerini öğretir. 

Nazım Hikmet’in dediği gibi, “Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın… İşin gücün yaşamak olacak”

Çünkü yaşamda profesyonellik, profesyonel yaşamda başarıyı mutlaka getirir. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI