Ana SayfaYazarlarHOLİSTİK FORM

HOLİSTİK FORM

 

Mutluluk ve başarı için etkili karar verme ve uygulama yetkinliğinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bilmek her zaman uygulamaya yetmiyor.

Kişinin etkili kararlar vermesi ve kararın ardından gerekli motivasyonu sürdürerek uygulaması, aslında kişinin zihinsel, ruhsal ve fiziksel olarak formda olmasını gerektirir.  Holistik Form yaklaşımı, bu bütünsel formun daha iyi bir yaşam arayışında kişinin kalıcı yetkinliği hale gelmesini amaçlar.

Karar verme stratejilerinde ortaya çıkan en önemli sorunlar iki maddeyle özetlenebilir:

1. “Kararım net ancak uygulayamıyorum”

Öyle kararlar var ki, kararsızlık yaşama olasılığımız yok, kesinlikle istiyoruz, sorun uygulama safhasında… Kilo vermek istemek, daha başarılı olmak istemek, terfi etmek istemek,  fobilerimden kurtulmak istemek, bu sorun grubuna en güzel örnekler. Uygulayamama nedeninin arkasında yatan faktörler; alışkanlıklar, geçmiş olumsuz deneyimler, olumsuz düşünce, acı severlik, negatif motivasyon vb gibi psikolojik faktörler olabiliyor. Bu sebeple, kararı net ancak uygulama konusunda sıkıntı duyanlara bir yeniden yükleme yapılması harika sonuçlar doğuruyor. Zihin haritasının dönüştürülmesi, geçmiş deneyimlerin yerine yeni motivasyon faktörlerinin yüklenmesi gibi teknikler sayesinde beynimiz yeniden programlanabiliyor. Üstelik öyle filmlerdeki gibi riskli yöntemlerle değil, çok basit ve istendiğinde kişinin kendi kendine uygulayabileceği yöntemlerle…

2. “Çok kararsızım, bir türlü karar veremiyorum”

Karar verememek üzerine biraz daha derin çalışılması gereken bir sorun grubu. Konu ne olursa olsun, kararsızlığın arkasında korkular, mevcut duruma tutunmak, başarısızlık ve onaylanmama kaygısı gibi psikolojik faktörler var. Hem iş hayatında hem de özel yaşamdaki kararsızlık; kişinin daha iyi yaşaması için alması gereken yolu engebeli ve uzun hale getiren olumsuz bir süreç… Kararsızlık yaşanan konu, yeni bir sorumluluk almak ya da almamak, yürümeyen bir ilişkiyi devam ettirmek ya da sonlandırmak, iş değiştirip değiştirmemek olabilir…

Her iki sorun grubunda da, konular ne kadar faklı olursa olsun, çözümler  benzer tekniklerle sağlanır. Etkili karar verme ve uygulama yetkinliğinin, bir yaşam becerisi olarak kalıcı hale getirilmesi; Holistik Form Eğitimlerinin ana amacıdır.

Figen Zekier

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI