Ana SayfaYazarlarHak ettiğim yerde değilim!

Hak ettiğim yerde değilim!

Sizin çevrenizde de, hak ettiği yerde olmadığını düşünen birileri var mı?

Diğerlerine göre daha çok çalıştığı halde, hak ettiği zamanda terfi edememiş, hak ettiği zammı alamamış, hak ettiği halde önemli toplantılara ya da seyahatlere katılamamış birini tanıdınız mı hiç? Enerjisinin, motivasyonunun ve yetkinliklerinin günden güne nasıl azaldığını izlediniz mi?

Kilit cümleleri, soruları vardır hakkı yenenlerin. Kariyer yolculuklarında, enerjilerini çalanlarla işbirliği yaptıran ve kendi sahalarına gol attıran cümleler… Derler ki; “Neden iyiniyetli insanların kıymeti bilinmiyor?”, “Yok ben karar verdim, ben de az çalışıp çok yoğunum diyeceğim bundan sonra , kendimi yıpratmayacağım”, “Bu dünyaya torpilli gelmek varmış”, “Ben de kraldan çok kralcı olsam şimdiye çoktan istediğim yere gelmiş olurdum”, “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar tabi ama ben değişmek istemiyorum, kişiliğimi kaybedemem”…

Hak ettiği yerde olmadığını düşünen birini yakından tanıma fırsatı bulduysanız ve hatta bizzat siz haksızlığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir de madalyonun diğer yüzüne bakın.

Bulunduğu yerden mutlu insanların kilit cümlelerine kulak verin…

– Doğru bildiğimi söylemekten hiç vazgeçmedim, doğru zamanda ve doğru şekilde. 

– İyi niyetle rekabet bilmemek arasındaki ince sınırı hep korudum. 

– Kişisel ihtiyaçlarımı işim için ertelediğim zamanlar oldu ama hiç işime ve çalıştığım kuruma öfkelenecek kadar kendimden vazgeçmedim. 

– Biliyorum ki başarı ve performans, her yeni gün tekrarlandığı zaman anlamlıdır. Bu yüzden tüm kaynaklarımı aynı anda tüketip, başarısızlık hissi yaşamama-yaşatmalarına izin vermedim. 

– Hiç yan gelip yatmadım ama kendime hep strateji üretebilecek kadar bir boşluk yarattım. 

– Tüm bildiklerime rağmen tıkandığım zamanlar oldu. Çözümün benim dışımda olduğu zamanlarda, çözemediğim halde bağımlı kalmadım, hep yeniden başlayacak kadar cesurdum!

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI