Ana SayfaYazarlarGüzellikte Birinciyim! Caroline olanlar parmak kaldırsın!

Güzellikte Birinciyim! Caroline olanlar parmak kaldırsın!

Caroline gibi, maşallah! 60`larda doğup da Miss Caroline ayrıcalığı ya da travması yaşamamış kadın var mıdır bu ülkede acaba????

Yeni nesil bilmez ama 60’larda ve 70’lerin başlarında doğan yurdum kadınları iyi bilirler. Tek bir güzellik kıstası vardı bu ülkede, Caroline’e benzemek. Eğer, ailenin lafı dinlenir, güzellik eksperi anneanneleri, babaanneleri, yengeleri, halaları, komşu teyzeleri sizin Caroline’e benzediğinizi düşünüyorlarsa yırttınız, hoş geldin kendine güven. Ama sizin değil de kız kardeşinizin, kuzeninizin benzediğini düşünüyorlarsa durup dururken rakibeniz olan karındaşınıza “ah aynı Caroline, maşallah!”, dedilerse bittiniz. Artık siz güzellikte ikinci ve hatta üçüncü ya da sonuncusunuzdur ve ömür boyu süren ilk travmanızı yaşamışsınızdır. Caroline’nin duru güzelliği, saçlarını ortadan ayırıp topuz yapışı, küçük dolgun dudakları, renkli gözleri, asaleti ve uzun boyu şöyle bir gözünüzün önünden geçer, sonra da aynaya bakarsınız ve bileklerinizi kesesiniz gelir. Sonuç; artık pür dikkat ailenin Mis Caroline’nini, yakın markaj takibe alırsınız, durup dururken hasım olursunuz. Oysa birlikte oynamak, gülüşmek, dedikodu yapmak varken benzetilenle ikinci sıraya düşen arasında ömür boyu sürecek gizli rekabet başlamıştır.. Kızları bu şekilde sakatlayanlar da annelerdir maalesef… Benim jenerasyonumda Caroline’e benzetilmekle taçlandırılamamış bunun ezikliğini genç kızlığında derin yaşamış öyle çok kadın vardır ki şaşarsınız.

Gelelim Miss Caroline’lere… Onlar pek gururlu pek mağrurlardır. Erkek arkadaşa sonuna kadar kapris yapma ayrıcalığı onlardadır. Sadece okulun popüler kızlarıyla gezme ayrıcalığı da onlardadır. Neden bilinmez dersleri de iyidir bu Caroline’lerin. Sanki kolaylıkla içlerine işlemiş bir çalışkanlıkları vardır. Dışardan baktığınızda hayat onlara kolaymış gibi görünür gözünüze. Oysa bilemezsiniz narsisimin kadınlara neler yaptığını. Bu Miss Caroline’lerin işi zordur valla. Bir kere rekabet hep hayatlarındadır. Kimseyle çok yakın arkadaş olmazlar çünkü kendilerini diğer Caroline ile karşılaştırmaktan, kimin daha Caroline olduğunu gizli gizli ölçmekten kendilerini alamazlar. Erkeklere ki bu en yakın kız arkadaşın sevgilisi de olabilir, kimin daha Miss Caroline olduğunu ispatlamaya çalışmaktan kendilerini alamazlar. Yüzlediğinizde de sizden nefret ederler. İllüzyonlarla yaşarlar, gerçeklerle, kırışıklıklarla, güzellik ve gençliğin irtifa kaybetmesiyle asla yüzleşemezler. Gerçekleri duymaya ise, ne kocaları, ne sevgilileri, ne işleri, ne de çocukları hakkında zinhar tahammülleri yoktur. Nasıl olsun ki onlar prenses doğdular, onlar Miss Caroline’ler. Onlarda kusur yoktur, kusurlulara da hayatlarında yer yoktur…

ne diyeyim, good luck honey 🙂

Elif

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI