Ana SayfaYazarlarŞahane bir Anneler Günü hediyesi fikri!

Şahane bir Anneler Günü hediyesi fikri!

Annem, geçtiğimiz günlerde MAC’in Archie’s Girls koleksiyonunu gördüğünde o kadar ilgilendi ve o kadar hoşuna gitti ki, bu durumdan size de bahsetmek istedim. Makyaj yapar ama normal şartlarda kozmetik ürünlere pek tezahürat yapmaz.

Archies’in kırmızı rujunu gördü ve şimdiye kadar hayatımda ilk kez onu bir makyaj malzemesine bu kadar ilgi gösterirken gördüğüm için şaşırdım. Nedenini sordum. Dedi ki: “Ben çocukluğumdan beri çok büyük bir Archies hayranıyım, o yüzden bu ürünleri görünce çok heyecanlandım. Bizim gençliğimizde hiçbir şey ithal edilmediği için herkes Türkiye’de imal edilen, aynı şeyleri kullanırdı. Aynı çoraplar, aynı kıyafetler, aynı makyajlar… Değişik bir şey istediğin zaman paran varsa eğer, istediğin şeyleri modaevlerine, terziye diktirirdin, defilelerden alışveriş yapabilirdin, bazılarının da anneleri dikerdi evde. Her şey kısıtlıydı. Küçükken Amerikan çizgi romanları gelirdi Amerikan pazarlarına. Buradan aldığım Archies dergilerine bayılırdım. Kızların üzerinde, rengarenk değişik değişik bluzlar, etekler, tişörtler, pantolonlar, ayakkabılar olurdu. Hep onları inceler ve beğendiğim kıyafetleri diktirirdim.

 Annem de Basri ve Fatoş (Blondie & Dagwood) çizgi romanını aynı şekilde takip eder, Fatoş’un elbiselerinin benzerlerini yaptırırdı. Fatoş’un özelliği sürekli alışveriş yapmaktı. Sürekli elbise alırdı, Basri de bu sebeple sinir krizleri geçirirdi. Fakat Fatoş alışverişinden asla vazgeçmezdi. Eve iki elbise getirir, Basri’ye hangisini alayım diye sorar, o cevap verdikten sonra ikisini de aldığını söylerdi.”
 
Annem, Veronica serisinden Ronnie Red ruju kullanmaya başladı. Hem rengine bayılıyor hem de dokusuna çünkü fazla vıcık vıcık olmayan mat ve kalıcı bir ruj. Çantasından her çıkardığında rujun üzerinde Veronica’yı görüp çok mutlu olduğunu söylüyor. Onun bu kadar hoş bir nostalji yaşamasına sebep olan Archie’s Girls koleksiyonu benzer yaşlarda olan diğer anneleri de böyle mutlu edebilir diye düşünüyorum.
Koleksiyonda çok güzel far paletleri, allıklar var. Bir küçük set veya tek bir ürün alabilirsiniz ama elinizi çabuk tutun. Archie’s Girls yeni bir koleksiyon değil, hatta kısa süre sonra satıştan kalkacak. Bence kaçırmayın, anneminkine benzer bir tepkiye kesinlikle değer… Bu yıl hedieyeniz sıradan bir hediye olmasın, mutlu etsin…
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI