Ana SayfaYazarlarMakyaj fırçalarınızı düzenli yıkıyor musunuz?

Makyaj fırçalarınızı düzenli yıkıyor musunuz?

Bugün hayatımın oturmuş rutinlerinden  birini yaşadım ve makyaj fırçalarımı tek tek yıkadım. Bunu her üç – dört haftada bir mutlaka yapıyorum. Yüz fırçalarında oluşan bakteriler sivilcelenmeye, göz fırçaları ise göz enfeksiyonlarına yol açabileceği için bu işi aksatmıyorum. En sevdiğim aktivite bu diyemem ama makyaj fırçanızda mikropların cirit atmasını istemiyorsanız, bir mecburiyet. Biraz normalden fazla fırçam var. Bunun sebebi yüzümde her makyaj yapışımda temiz fırça kullanmak istemem. Yine de tüm iş 10 dakkayı aşmıyor.

Fırçaları nasıl yıkıyorum?

Doğal kıllardan yapılmış olanları bebek şampuanıyla, sentetik fırçaları da sabunlayıp köpürtüyorum,sonra da su temiz akana ve iyice durulandığına emin olana kadar yıkıyorum. Yıkarken fırçanın kıl olan tarafını sürekli aşağıda tutuyorum ki, içine su kaçıp zamkını gevşetip dökülmelere sebep olmasın. Elime sadece bu iş için kullandığım bir bulaşık eldiveni giyiyorum. Hem ellerim yıkarken zarar görmüyor hem de eldivenin avucundaki pütürlü desenler fırçayı köpürtüp temizlerken işimi kolaylaştırıyor. Yıkadığım fırçaları da süzülüp kurumaları için serdiğim mutfak havlusunun üzerine diziyorum. Ertesi sabaha kadar hepsi kurumuş oluyor. 

Fırçaları bu kadar temizledikten sonra da toz toplayıp kirlenmesinler diye açıkta değil, IKEA`dan aldığım dar  plastik çekmecelerde kapalı olarak saklıyorum. 

Aynı temizlik kuralı krem fondötenlerden çıkan süngerler ve tüm diğer aplikatörler için geçerli. Mikrop ve bakteri istemiyorsanız en azından her ay fırçalarınızı yıkamalısınız. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI