Ana SayfaYazarlarGençliğime önemli makyaj uyarısı

Gençliğime önemli makyaj uyarısı

15-16 yaşından beri makyaj yapıyorum. Cildimin arada tek tük çıkan sivilce ve onların bazen geride bıraktığı küçük izler haricinde bir problemi olmadı hiç. Düzenli cilt bakımı yaptırmayı da hiç ihmal etmedim. Yine de hep fondöten alırken kapatıcı özelliğinin çok kuvvetli olmasına dikkat ettim. Çünkü cildimin pürüzsüz görünmesi için ihtiyacım olanın bu olduğunu sanıyordum.

Birkaç aydır Youtube’da Lisa Eldridge’in videolarını izliyorum. Lisa Eldridge, İngiltere’nin en ünlü makyaj sanatçılarından biri. Ünlü dergilerin kapaklarını genellikle onunla çekiyorlar. Keira Knightley, Kate Winslet, Kate Moss, Sienna Miller, Lilly Allen gibi birçok A List ünlü müşterisi… Bir de Boots’un markası No7’ın Kreatif Direktörü. Tavsiyeleri altın değerinde.

Şimdi eğer genç Deniz’i  bulsam, ona yapacağım en önemli uyarılardan biri bu olurdu. “Kalıcı hasar veren ağır fondötenleri kullanmayı bırak!”

Ama tabii genç Deniz kolay ikna olur muydu, bilmiyorum. Cildi hafif hafif değişme belirtileri göstermeye başladığı için panikleyen Deniz bile, fazla kapatıcı olmayan fondötenlere karşı biraz şüpheciydi çünkü.

Lisa Eldridge’in yöntemini denediğimden beri dizimi dövüyorum. Çünkü yaptığım çok basit…

Renkli nemlendirici, BB Cream veya çok hafif bir fondöteni, ciltte renk farklılıklarını yok etmek için göz etrafları haricinde yüzüme sürüyorum. Göz altıma YSL Touche Eclat veya benzeri bir aydınlatıcı sürüyorum.  Eğer sivilcem veya izi varsa, üzerine ince bir eyeliner fırçası ile krem kapatıcı sürüp parmağımla veya temiz bir karıştırıcı far fırçasıyla çok hafif hafif dokunarak dağıtıyorum. Merhaba pürüzsüz cilt! Cildiniz yağlıysa, sadece yağlanan yerlere çok hafif transparan bir pudra geçebilirsiniz…

Bu kadar basit bir çözüm varken, kapatıcı fondöten kullanmak gerçekten hataymış. Siz de deneyin, çok memnun kalacaksınız. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI